Politie Gelderland-Zuid

Enkele aanhoudingen bij Sonisphere festival

Nijmegen, 21-06-2009 o Zaterdagmiddag en avond zijn tijdens het Sonisphere festival in het Goffertpark zes aanhoudingen verricht. Bij alle aanhoudingen ging het om geringe feiten zoals het niet voldoen aan bevel of vordering, wederspannigheid, vernieling en eenvoudige mishandeling.

In drie gevallen ging het om het niet voldoen aan een bevel of vordering. Daarvoor zijn drie verdachten aangehouden. Een 42-jarige man uit Nijmegen die het niet eens was met een bekeuringssituatie. Een 26-jarige man uit Hazerswoude-Rijndijk weigerde het terrein te verlaten nadat hij ruzie had lopen zoeken. De man werd aangehouden door de beveiliging en overgedragen aan de politie. En een 37-jarige inwoner van Venray weigerde weg te gaan nadat hem door de beveiliging de toegang tot het terrein was ontzegd. De man was het hier niet mee eens en wilde de beveiligers aanvallen. Ook hij werd overgedragen aan de politie.

Een 37-jarige man uit Philippine (Zeeland) werd aangehouden voor vernieling. De man was betrapt bij het over een hek klimmen van het festivalterrein. Tijdens het verwijderen van de man raakte een bril van een beveiliger beschadigd.

Een 30-jarige man uit Sassenheim was niet langer welkom vanwege zijn gedrag maar weigerde te vertrekken. Hij werd met verzet aan de politie overgedragen en kon met een bekeuring op zak huiswaarts. (14)

Laatst gewijzigd 21-06-2009 11:01 | © Regio Gelderland-Zuid |