Politie Gelderland-Zuid

Fietsendief loopt tegen de lamp

Malden, 21-06-2009 o In de nacht van zaterdag op zondag is een 15-jarige jongen aangehouden op de Broekkant in Malden. De jongen wordt verdacht van diefstal.

Agenten surveilleerden te voet en troffen op het pleintje nabij het zorgcentrum Maldenburgh een onafgesloten damesfiets aan. Nader onderzoek wees uit dat het slot geforceerd was. De agenten zette hun surveillance voort en werden enige tijd later aangesproken door een groepje jongelui. Een meisje dat deel uitmaakte van deze groep vertelde dat haar fiets was gestolen.

De agenten dachten één en één is twee en liepen gezamenlijk met het groepje op, in de richting van het pleintje waar zij eerder die avond de fiets hadden zien staan. Toen zij ongeveer 20 meter van de plaats afwaren zagen zij even verderop een groepje jongens lopen. Eén daarvan zat op een fiets. Dit was voor de agenten aanleiding om een snelle sprint te trekken richting de groep jongens. Toen de andere groep met het gedupeerde meisje ter plaatse kwamen bleek het wel de fiets te zijn die eerder die avond door de agenten was gezien, maar niet de fiets van het meisje.

De 15-jarige jongen verklaarde deze fiets te hebben gevonden en wilde er mee naar Nijmegen fietsen. Hij werd aangehouden. Vandaag zal worden onderzocht waar de fiets vandaan komt. (14)

Laatst gewijzigd 21-06-2009 12:05 | © Regio Gelderland-Zuid |