Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 11.30 uur

Utrecht, 21-06-2009

Brandstichting

ZEIST- Op zondagochtend werd een brand gesticht. Een motor liep brandschade op. Omstreeks 00.05 uur zag een motoreigenaar vlammen bij zijn motor welke geparkeerd stond aan de Rozenstraat. De eigenaar bluste snel het brandje bij de benzinetank. De brand is aangestoken en de politie verzoekt getuigen te bellen met 0900-8844, Binnensticht.

Baldadig

ZEIST- Op zaterdagmiddag kregen twee personen een bekeuring voor baldadigheid. Omstreeks 17.40 uur kreeg de politie de melding dat stoeptegels van een pad werden gehaald aan het Bethanieplein en dat deze vervolgens in het water werden gegooid. Een 17-jarige jongen uit Zeist was hiervoor verantwoordelijk en kreeg een bekeuring.

Opstootje

DRIEBERGEN- Op zaterdagochtend werden twee mannen aangehouden nadat ze zich hadden verzet tegen hun aanhouding. Omstreeks 02.30 uur waren agenten op de Traaij voor een opstootje bij een horecagelegeheid. Omdat de sfeer wat grimmig was tussen enkele personen besloten de agenten de personen weg te sturen. De meeste personen luisterden hiernaar. Een 34-jarige man uit Driebergen bleef maar terugkomen en hij werd op een gegeven moment aangehouden.

Hierop werden andere personen weer boos en uiteindelijk werden nog vier mannen aangehouden in de leeftijd van 19 tot 28 jaar uit Driebergen. Dit ging overigens niet zonder slag of stoot. De mannen verzetten zich hevig en een agent zag zich genoodzaakt peperspray te gebruiken. Een agent raakte gewond omdat hij een klap in zijn gezicht kreeg. De mannen werden ingesloten voor verhoor.

Brand in schuur

DE BILT- Op zaterdagochtend ontstond er brand in een schuur. Mogelijk is er sprake van brandstichting. Omstreeks 04.20 uur kregen de politie en brandweer de melding dat een schuur in brand stond aan De Holle Bilt. Ter plaatse bleek een schuur, die vlak bij een huis stond, in brand te staan. De brandweer bluste de brand en kon gelukkig voorkomen dat de woning en andere gebouwen in vlammen opgingen. Helaas ontstond er wel veel schade aan de schuur waarin o.a twee autos stonden, een brommobiel en een complete inventaris van een zoon die uit huis zou gaan wonen. De politie heeft de zaak in onderzoek omdat er mogelijk sprake is van brandstichting en verzoekt getuigen te bellen met 0900-8844, district Binnensticht.