Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 12.30 uur

Utrecht, 21-06-2009

Riverdancefeest

TULL EN T WAAL- Het riverdancefeest aan de Lekdijk is relatief rustig verlopen.

Tijdens het feest werden tien personen aangehouden omdat ze verdovende middelen bij zich hadden. Een aantal van hen kreeg direct een boete van 240 euro. Er waren veel mensen op het feest afgekomen en bewaking van de organisatie hield toezicht op het terrein.

Omstreeks 18.00 uur raakte een 29-jarige man uit Veenendaal onwel en werd direct gereanimeerd door het medisch personeel dat op het terrein aanwezig was. De man werd vervoerd naar het ziekenhuis waar hij later is overleden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Groep mishandelt scholieren

NIEUWEGEIN Vrijdagmiddag rond 16:00 uur heeft een groep jongeren meerdere malen scholieren op weg naar huis lastig gevallen. Rond 16:35 uur kreeg de politie een melding dat een 15-jarig meisje uit IJsselstein door vijf jongeren op de IJsselsteinseweg van haar fiets was getrokken op de grond gegooid, geslagen en bespuugd te zijn. De meldster kende het adres van een van de aanvallers. Onderweg daarheen kon een andere verdachte worden aangehouden, het betreft twee meisjes van 13 en 15 jaar uit Nieuwegein. Onderzoek wees uit dat er die dag twee soortgelijke meldingen waren binnengekomen. Een van een 14-jarig meisje uit IJsselstein dat door een groep jongeren van haar fiets was getrokken aan de Sperwerlaan. Zij was tegen de grond gewerkt en meerdere keren geslagen met een tak tegen haar lichaam. De andere melding betrof een incident waarbij drie meisjes lastig gevallen zouden zijn op de IJsselsteinseweg door een groep van drie meisjes en twee jongens. De politie heeft de zaak naar de groep in onderzoek.

Vechtpartij om voetbal

NIEUWEGEIN Vrijdagavond rond 23:00 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij in het park Parkhout. Twee groepen jongeren bleek slaags te zijn geraakt om een voetbal. Vier jongeren liepen daarbij klappen op. Twee betrokkenen van 18 en 16 uit Nieuwegein konden later worden aangehouden. Zij zijn in hechtenis genomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Inbraakpoging buurtcentrum verijdeld

IJSSELSTEIN Vrijdagmorgen rond 02:05 uur kreeg de politie melding dat er ingebroken werd bij het buurthuis in aanbouw aan het Journaalpad. Getuigen hadden twee jongens gezien die ruiten hadden ingegooid bij het buurtcentrum. Daarna hadden zij zich uit de voeten gemaakt. De politie trof de verdachte jongemannen van 20 en 19 jaar uit IJsselstein even later aan en hield het aan. De politie heeft de zaak in onderzoek.