Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.30 uur

Utrecht, 21-06-2009

Vechtpartij in café

UTRECHT Zaterdagnacht breekt rond 23:45 uur een vechtpartij uit in een horecagelegenheid aan de Willemstraat. Hierbij zijn twee verdachten aangehouden. Er sneuvelde een ruit. De politie zette de toegang tot het café af. Twee mannen uit Utrecht van 31 en 25 jaar kwamen op de vechtpartij af en wilden zich ondanks waarschuwingen van de politie met geweld toegang verschaffen tot het café. Zij werden aangehouden wegens verzet en belemmering. Tijdens de aanhouding werd de 31 jarige Utrechtenaar in het gezicht gebeten door een politiehond. Hij werd behandeld in het ziekenhuis. Een 26-jarige man uit IJsselstein die bij de vechtpartij betrokken was, liep eveneens een hondenbeet op. Hij werd op het bureau behandeld door een arts.

Man geslagen met winkelmandje

UTRECHT Zaterdagavond rond 18:15 uur is een 46-jarige man uit Utrecht in een winkel aan de Roelantdreef met een boodschappenmandje op zijn hoofd geslagen. Aanleiding was een verkeersirritatie tussen de vier belagers en de man op de parkeerplaats. De verdachten volgden de man daarop in de winkel, waar een woordenwisseling ontstond. De man liep lichte verwondingen op aan zijn hoofd. Een aanwezige chirurg in opleiding verleende ter plaatse hulp en verwees de man door naar het ziekenhuis. De verdachten vluchtten met hun personenauto. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Getuigen gezocht van aanranding

UTRECHT Zaterdagnacht rond 2:10 uur is een 30-jarige vrouw uit Utrecht aangerand op de Jutfaseweg. Een man sprong plotseling voor haar fiets en hield haar tegen. De vrouw probeerde langs de man te komen, waarbij hij haar borst betastte. De vrouw viel en verwondde haar knie, haar fiets raakte beschadigd. De dader vluchtte daarop via de Hoendiepstraat. Een passant schoot de vrouw te hulp. De verdachte is een man met een stevig postuur, ca. 1.80-1.85 m en tussen de 35 en de 40 jaar oud. Hij heeft een bol gezicht, baardgroei van enkele dagen, een bos kort, zwart, steil haar en een licht getinte huidskleur. De politie is op zoek naar getuigen van het voorval, telefoon 0900 8844.

Grote, gezamenlijke verkeerscontrole

UTRECHT Vrijdagavond hebben Politie, KLPD, Belastingdienst, Douane en UWV aan de Veemarkt een gezamenlijke verkeerscontrole uitgevoerd waarbij 165 voertuigen werden gecontroleerd. Er werden 45 boetes uitgeschreven. Twee bestuurders hadden teveel gedronken, waarop een bestuurder zijn rijbewijs terstond in moest leveren. Een 17-jarige man uit Nieuwengein bleek zich te hebben gelegitimeerd met het paspoort van zijn broer. Bij een 42-jarige man uit Utrecht werden twee plakken hasj aangetroffen. De man kreeg een proces-verbaal. Er werden 17 personen aangehouden, die gezamenlijk voor 132.771 euro boetes hadden openstaan. Op 11 autos werd beslag gelegd.

Vernieler op heterdaad aangehouden

UTRECHT Zaterdagochtend rond 00:50 uur werd aan de Mariaplaats een 54-jarige man uit Utrecht op heterdaad aangehouden voor vernieling. De man vernielde verschillende fietsen en een verkeersbord. Bij zijn aanhouding bleek hij in staat van dronkenschap te verkeren. De man is meegenomen naar het politiebureau.

Autodieven betrapt op heterdaad

UTRECHT Zaterdagmorgen rond 00:10 uur werden twee autokrakers op heterdaad aangehouden voor het ontvreemden van een navigatiesysteem uit een auto aan de Pieter Bothstraat. De twee mannen van 32 uit Utrecht en 23 jaar werden dankzij een 112-melding op de Louis Couperusstraat aangehouden. Zij zijn meegenomen naar het bureau.

Kinderruzie eindigt in gebroken pols

UTRECHT Vrijdagavond rond 22:10 uur kreeg de politie een melding dat er een ruzie was aan de Auriollaan. Een jongen van 15, een jongen en een meisje van 8 en een jongen van 6 jaar uit Utrecht hadden ruzie gekregen. De 8-jarige jongen had vermoedelijk de 6-jarige jongen tijdens het buitenspelen met een stok geslagen op zijn pols, waarop deze brak. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Fietsendieven aangehouden

UTRECHT - Vrijdagavond rond 20:00 uur werd een 24-jarige man uit Utrecht aangehouden op de Maarssenbroeksedijk. Hij reed op een fiets met een doorgeknipt slot. Bij controle bleek de fiets gestolen te zijn. De man is aangehouden.

Rond 15:40 uur werd een 50-jarige man, woonplaats onbekend, aangehouden op de Europalaan. Hij reed een damesfiets zonder ringslot. De fiets bleek gestolen te zijn. Bij nader onderzoek bleek de man in bezit te zijn van een gestolen identiteitsbewijs. Vermoedelijk heeft de man de Ghanese nationaliteit. De man is overgedragen aan de vreemdelingenpolitie voor nader onderzoek.