Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 11.30 uur

Utrecht, 21-06-2009

Aanhouding na grote mond

BAARN- Op zaterdagochtend werden drie personen aangehouden na geluidsoverlast.

Omstreeks 03.50 uur kreeg de politie de melding dat een groepje jongeren zeer hard aan het zingen was in de omgeving van de Dalweg. Agenten troffen de jongeren aan en zij vroegen of het rustiger kon. Hier luisterden de personen in eerste instantie wel naar maar het volume ging op een gegeven moment toch weer omhoog. Agenten stuurden de jongeren weg waar de meeste naar luisterden. Een 19-jarige man uit Soest bleef echter erg vervelend en hij werd aangehouden. Een 18-jarige man uit Soest begon zich ermee te bemoeien en werd ook aangehouden. Een andere 19-jarige man uit Soest vond het nu nodig de agenten te beledigen en rende vervolgens hard weg. Een agent ging achter de man aan en hij kon op de Essenlaan worden aangehouden. In de tussentijd stond een agent nog bij de twee andere aangehouden mannen.

Een onbekend gebleven man kwam bedreigend op de agent af en wilde niet luisteren. Hij kreeg een tik met de wapenstok en nam toen afstand. De mannen kregen op het bureau een bekeuring voor niet voldoen aan bevel op vordering.

Aangehouden na caferuzie

BUNSCHOTEN/SPAKENBURG- Op vrijdagavond werd een man aangehouden na een caferuzie. Omstreeks 23.40 uur kregen agenten de melding dat er een opstootje was in een horecagelegenheid aan de Hoekstraat. Een 21-jarige man uit Bunschoten was ruzie aan het zoeken met een andere bezoeker. Een 22-jarige bezoeker uit Bunschoten sprong ertussen en kreeg een glas op zijn hoofd. De man liep hierdoor een hoofdwond op. De 21-jarige man werd aangehouden en werd ingesloten voor verhoor.

Rijden onder invloed

BUNSCHOTEN/SPAKENBURG- Op zaterdagochtend werd een automobilist aangehouden omdat hij had gedronken. Omstreeks 02.20 uur werd een 21-jarige automobilist uit Bunschoten gecontroleerd op de Colijnstraat. De man had alcohol gedronken en op het bureau blies hij 665 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kon tevens zijn rijbewijs inleveren