Politie Twente

Persberichten Politie Twente

19 en 20 juni 2009

Marloes Nollen 053-4555588

Aanhouding wegens bedreigen ambulancechauffeur en vernielen ambulancevoertuig

Enschede

De politie in Enschede heeft vrijdagmiddag 19 juni 2009 een 24-jarige verdachte uit Enschede buiten heterdaad aangehouden. De verdachte is aangehouden wegens het bedreigen van een 37-jarige ambulancechauffeur en het vernielen van het ambulancevoertuig. De ambulance reed na een melding rond 12.20 uur richting het ziekenhuis. Ter hoogte van de Oldenzaalsestraat zag de chauffeur de verdachte en zijn hond voor een zebrapad staan. Hij verminderde zijn vaart en omdat de verdachte bleef staan nam de ambulancechauffeur aan dat hij voorrang zou krijgen. De verdachte bleef staan maar zijn hond die niet aangelijnd was ging plotseling wel de straat op. Hierop remde de ambulancechauffeur direct af maar de hond werd licht geraakt. De verdachte reageerde hier zeer heftig op. Daarbij bedreigde hij eerst ambulancechauffeur en vernielde hij vervolgens het ambulancevoertuig. Uiteindelijk vertok de ambulance maar bij de Klomp herhaalde de situatie zich op het moment dat de ambulancechauffeur zijn excuses wilde aanbieden. De hond werd naar de dierenarts gebracht. Er bleek niets aan de hand te zijn. Een ambulancebroeder die met een patiënt achterin het voertuig was heeft als gevolg van de noodrem een lichte hersenschudding opgelopen. De verdachte is voor nader onderzoek in verzekering gesteld ((09-072602).

Jongen aangehouden wegens bedreigen met mes Holten
De politie in Holten heeft op 20 juni 2009 om 02.00 uur een 16-jarige jongen uit Holten aangehouden. De verdachte had eerder op de avond voor een woning aan de Churchillstraat in Holten een 57-jarige man bedreigd met een mes. De politie in Holten werd gevraagd naar Churchillstraat in Holten te gaan omdat een jongen met een mes zou zwaaien. Ter plaatse werd door de 57-jarige slachtoffer verklaard dat hij met de dood bedreigd zou zijn door de 16-jarige jongen. Eerder op de avond had de verdachte een woordenwisseling met andere jongeren. Hierop kwam het slachtoffer tussen de jongeren in en stuurde 16-jarige verdachte naar huis. Het slachtoffer gaf daarbij een tik aan het hoofd van de verdachte omdat hij met een baksteen naar andere jongeren had gegooid. De verdachte kwam vervolgens met een mes terug en bedreigde het slachtoffer. Na een onderzoek heeft de politie in de loop van de nacht de 16-jarige slachtoffer aan kunnen houden. Hij is voor nader onderzoek in verzekering gesteld ((09-073006).

Gasfles ontploft, drie mannen aangehouden Nijverdal
De politie Twente heeft zaterdag 20 juni 2009 drie verdachten in de leeftijd van 16, 22 en 27 jaar uit Nijverdal aangehouden. De aanhoudingen werden verricht naar aanleiding van een ontplofte gasfles in Nijverdal. De drie verdachten zijn aangehouden voor al dan niet opzettelijk brandstichting en/of vernieling. De politie kreeg zaterdag 20 juni 2009 rond 07.00 uur een melding van ontploffing waarbij een auto door een gasfles geraakt zou zijn. Deze melding ging vergezeld van meldingen over een feest dat de hele nacht gaande zou zijn geweest waarbij meerdere ontploffingen waren gehoord. Ter plaatse trof de politie aan de Veldkampsweg een beschadigde auto aan. Deze beschadiging was veroorzaakt door een gasfles die aan de overkant van de rijbaan lag. Vermoedelijk is de gasfles uit de lucht gekomen en tegen de auto geknald. Door de knal zijn ook de ruiten van een woning in de buurt kapot gesprongen. Op een gegeven moment werd de politie door een bewoner van een woning aan de Noetselerweg aangesproken. Deze verklaarde dat de gasfles vermoedelijk bij hem uit de tuin vandaan kwam. In de tuin van deze man hadden zijn zonen een keet waarbij in het weekeinde gedronken werd. In de tuin nabij de keet constateerden de agenten een kuil van twee meter diep. Daarin lagen smeulende resten van hout, verwrongen staalresten en een onontplofte gasfles. Duidelijk werd dat de ontploffing van de gasfles hier heeft plaatsgevonden. Bij de kuil stonden drie donken mannen in de leeftijd van 16, 22 en 27 jaar. Alledrie mannen waren onder invloed van alcohol. De politie heeft deze mannen aangehouden en in verzekering gesteld. In verband met de ernst van het incident heeft de politie ook een buurtonderzoek gehouden. Ook de Technische Recherche doet een nader onderzoek (09-073055). Politie houdt verdachte aan wegens mishandeling Hengelo
De politie in Hengelo heeft op 20 juni rond 04.40 uur aan de Burgemeester Jansenstraat een 21-jarige man uit Enschede aangehouden. De man had zonder aanleiding een vuistslag tegen het gezicht van een 21-jarige man uit Hengelo gegeven die met zijn fiets naar huis wilde fietsen. Dit gebeurde ter hoogte van het gemeentehuis. De portiers van een horecagelegenheid hebben het slachtoffer te hulp geschoten. Het slachtoffer heeft aan de mishandeling een gezwollen bovenlip overgehouden. Hij heeft aangifte gedaan. Op het bureau bleek de verdachte een actieve veelpleger te zijn. Hierop is hij voor nader onderzoek in verzekering gesteld (09-073033).

Inbreker aangehouden
Enschede
De politie heeft op zaterdag 20 juni rond 05.00 uur in Enschede een 51-jarige verdachte uit Enschede aangehouden. Dit in verband met poging tot diefstal uit een woning. De politie kreeg tegen 05.00 uur een melding. Er zou ingebroken worden in een woning aan de Spinnerplein in Enschede. Ter plaatse zagen de agenten dat de achterdeur van de woning vernield was. Verder lag overal bloed. Zeer vermoedelijk zou de dader gewond zijn geraakt op het moment dat de ruit van de achterdeur werd vernield. De agenten konden het bloedspoor van de vermoedelijke dader volgen richting Pathmosstraat. Kort daarop werd de verdachte mede door inzet van andere eenheden op de Spinnerstraat aangehouden. In verband met zijn wond aan zijn hand is hij eerst naar het ziekenhuis gebracht. Later is hij naar het bureau gebracht. Uit een onderzoek bleek de verdachte een notoire veerpleger te zijn. Hierop is hij in verzekering gesteld (09-073043).

Twee rijbewijzen ingevorderd
Vriezeneveen/Almelo
De politie Twente heeft op 21 juni twee rijbewijzen ingevorderd wegens rijden onder invloed van alcohol. De politie in Vriezenveen werd rond 03.00 uur gevraagd naar een melding te gaan waarbij ruzie zou zijn voor een horecagelegenheid aan het Westeinde. Ter plaatse werd duidelijk dat een donkerkleurige auto op de menigte was ingereden. Na een tijdje kon de politie deze auto traceren. Pas in Almelo kon de auto tot stilstand gebracht worden. De 21-jarige bestuurder werd gecontroleerd. Hij bleek 0,7 promille gedronken te hebben. Hij is aangehouden en zijn rijbewijs in ingevorderd. De bestuurder komt nog aangifte doen wegen vernieling van zijn auto. Dit zou gepleegd zijn door de menigte die voor de horecagelegenheid stond. In Almelo werd de politie gevraagd om te gaan naar de Sluitersveldsingel. Daar zou een auto tegen een bushokje zijn gereden. Een man zou bij de auto zijn weggerend. Ter plaatse had de auto schade aan de voorzijde en lag de voorruit eruit. Hierop gingen de agenten naar de woning van de eigenaar van de auto. Daar werd duidelijk dat de auto door 26-jarige zoon van de eigenaar was geleend. Uiteindelijk kon de politie de 26-jarige verdachte in de woning van zijn ouders aan De Eik aanhouden. Hij bekende dat hij gereden had. Hij zat onder de glassplinters en had een wond op zijn voorhoofd. Bij ademanalyse werd duidelijk dat hij 1,8 promille had gedronken. Hij is aangehouden en zijn rijbewijs is ingevorderd. (09-073392/073387)

Vrouw aangehouden wegens mishandeling Enschede
De politie heeft op 21 juni rond 02.30 uur een 20-jarige vrouw uit Enschede aangehouden. Dit omdat zij ervan wordt verdacht een 18-jarige vrouw uit Denekamp in een horecagelegenheid in de binnenstad van Enschede te hebben mishandeld. Ter plaatse zagen de agenten het 18-jarige slachtoffer met een wond op haar wang op het terras zitten. Uit verschillende verklaringen bleek dat het slachtoffer en de verdachte in een horecagelegenheid ruzie hebben gekregen omdat ze tegen elkaar waren opgebotst. De verdachte zou toen een glas kapot hebben geslagen en tegen het gezicht van het slachtoffer hebben geduwd. Het slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor hechtingen. De verdachte is aangehouden en voor nader onderzoek in verzekering gesteld (09-073364).

Huisverbod uitgereikt
Holten
Een 53-jarige man uit Holten heeft een huisverbod opgelegd gekregen. De man is zaterdag 20 juni om 18.20 uur door de politie in zijn woning aangehouden. Hij werd verdacht van bedreiging van zijn 16-jarige dochter. De man heeft een huisverbod gekregen en hem is hulpverlening aangeboden. Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat de man in beginsel tien dagen zijn woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. (09-073257).

Winkeldief aangehouden
Hengelo
Op 20 juni rond 11.30 uur is in Hengelo aan de Uitslagsweg een 28-jarige winkeldief uit Hengelo aangehouden. De politie werd gevraagd om te gaan naar een supermarkt aan de Uitslagweg. Ter plaatse werd duidelijk dat de verdachte ook op 19 juni een en ander uit de supermarkt had gestolen. Ook de diefstal van vandaag stond op de camera. Na een onderzoek heeft de politie de verdachte iets later aangehouden. Achter zijn trui trof de politie blikken bier aan. Op het bureau bleek de verdachte een veelpleger te zijn. Hij is voor nader onderzoek in verzekering gesteld (09-073105).

---- --