Politie Zaanstreek-waterland

Zaandam: nieuwe sluitingstijd horeca levert geen problemen

Zaandam, 20-06-2009 o Zaterdag was de eerste dag van het nieuwe horecabeleid van de gemeente Zaanstad. Voor horecaondernemers betekent het dat zij vanaf 3 uur geen nieuwe bezoekers meer in hun bedrijf mogen toelaten en dat om 5 uur de zaak gesloten moet zijn.

De sfeer in de nacht van vrijdag op zaterdag was gemoedelijk. De terrassen waren redelijk vol in verband met de jazzactiviteiten. De politie heeft een aantal ondernemers kunnen wijzen op de nieuwe sluitingstijden. Dit leverde uiteindelijk nergens een probleem.

In de nacht van zaterdag op zondag is het iets drukker geweest. Dat kwam mede door verschillende optredens, waaronder dat van De Dijk. Ook deze avond leverden de nieuwe sluitingstijden geen problemen op. De horecaondernemers hebben op een prima manier hun verantwoordelijkheid genomen.

Op wat kleine opstootjes na hebben zich geen ongeregeldheden voorgedaan. De handhaving van de nieuwe regeling zorgde voor een snelle leegloop van het horecagebied. De horecacoördinator van de politie meldde "Een fantastische dienst tijdens een sfeervolle, gemoedelijke jazz!"