Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Doesburgers verdacht van woninginbraak

Publicatiedatum: 21-6-2009 13:24:16

DIEREN - Twee Doesburgers van 24 en 25 jaar zijn zaterdagavond 20 juni door de politie in Dieren aangehouden op verdenking van inbraak. De twee waren onder verdachte omstandigheden gezien bij een pand aan de Geitenbergweg. Toen agenten daar poolshoogte gingen nemen werden de twee op een dakterras van een woning aangetroffen. De twee bleken spullen bij zich te hebben waarvan vermoed wordt dat ze gestolen zijn. Agenten namen de Doesburgers mee naar het politiebureau waar ze voor nader onderzoek zijn ingesloten.
(002517)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Wapens aangetroffen bij Arnhemmer

Publicatiedatum: 21-6-2009 13:23:44

ARNHEM - Agenten van de parketpolitie zijn vrijdagavond in de woning van een zestienjarige Arnhemmer gestuit op een partij wapens. Het ging daarbij om vier pistolen en/of geweren, een vijftiental dolkmessen, acht zwaarden, twee wapenstokken een klapmes en drie kogelhulzen.

De wapens werden aangetroffen in de woning van de jongen in de wijk Holthuizen. De agenten waren op zoek naar de hoofdbewoner omdat die nog een vonnis had openstaan. Terwijl er in de woning naar de man werd gezocht stuitten de agenten op het wapenarsenaal, dat kennelijk eigendom was van de zestienjarige Arnhemmer. De wapens werden allen in beslag genomen en worden nader onderzocht op het rechtmatige bezit ervan. De zestienjarige Arnhemmer kan daarvoor een proces-verbaal verwachten.
(002222)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Zes aanhoudingen tijdens toezicht horecapubliek
Publicatiedatum: 21-6-2009 13:22:55

ARNHEM - De politie heeft in de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 juni zes aanhoudingen verricht tijdens toezicht op het horecapubliek in de Arnhemse binnenstad. Het ging daarbij voor het merendeel om personen die geen gehoor gaven aan een bevel van agenten of belediging.

Even na half vier werd op de Rijnstraat een achttienjarige Arnhemmer aangehouden op verdenking van vernieling van een auto. De man zou volgens getuigen de autospiegel van een geparkeerde auto beschadigd hebben en kon op aanwijzen van getuigen in de kraag worden gevat. De man verzette zich tegen zijn arrestatie maar kon door de agenten worden overmeesterd. Een achttienjarige stadgenoot werd daarbij ook aangehouden omdat hij de aanhouding wilden beletten en weigerde weg te gaan nadat hem dat bevolen was.
Rond datzelfde tijdstip werden op de Korenmarkt drie Arnhemmers van 20, 21 en 22 jaar aangehouden. Zij zouden voor overlast zorgen voor een horecazaak waar hen de toegang geweigerd was. Toen agenten hen bevolen weg te gaan weigerden ze dat en moesten ze mee naar het politiebureau.
Een 23-jarige Dierenaar en een 33-jarige man uit Velp werden even na vijf uur in de vroege ochtend van zondag 21 juni aangehouden op de Varkensstraat. De twee zouden tegen de toegangsdeur van een horecazaak hebben getrapt. Gewaarschuwde agenten die de orde op straat wilden herstellen sommeerden beiden weg te gaan, maar dat bleek aan dovemansoren te zijn gezegd. De twee werden vervolgens ook meegenomen naar het politiebureau.
Tegen alle verdachten is proces-verbaal opgemaakt, waarna ze weer op vrije voeten zijn gesteld in afwachting van een beslissing van justitie.
(002603 / 002623 / 002625 / 002627 / 002633)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Tientallen bekeuringen bij bromfietscontrole Arnhem
Publicatiedatum: 21-6-2009 13:22:18

ARNHEM - Bij een bromfietscontrole op twee plaatsen in Arnhem zijn zaterdag 20 juni tientallen bekeuringen uitgedeeld. Het merendeel (16 stuks) was voor het rijden op opgevoerde bromfietsen. Een 20-jarige bromfietser uit Huissen negeerde een stopteken en werd later aangehouden omdat hij tegen het verkeer in reed en daarmee het verkeer in gevaar bracht.

De controle werd tussen half twaalf en vijf uur gehouden op het Willemsplein en Velperplein, waarbij specifiek toezicht gehouden werd op het naleven van de gedragsregels onder bromfietsers en de inrichtingseisen. De Huissenaar negeerde op een gegeven moment een stopteken en reed tegen het verkeer in over de Eusebiusbuitensingel. Een motorrijder wist hem te achterhalen. Zijn bromfiets werd meegenomen voor technisch onderzoek. Een andere bestuurder bleek nog 60 dagen gevangenisstraf te moeten uitzitten. Ook hij werd aangehouden en overgebracht voor het uitzitten van zijn straf.

Rollenbanken
Voor de controle werden drie motorrijders, drie bikers en een tiental agenten ingezet die op de controleplaats de daadwerkelijke controle verrichten. Daarbij werd gebruik gemaakt van 2 rollenbanken. De politie laat weten binnenkort weer een soortgelijke controle te houden.
(002498)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053