Politie Groningen

Zondag 21 juni 2009

Provincie Groningen, 21-06-2009

Groningen: winkeldief agressief

Een beveiliger van een cosmeticazaak aan de Guldenstraat liep zaterdagmiddag klappen op nadat hij een vluchtende winkeldief van zijn snorfiets had getrokken. De dief, een 36-jarige Groninger, had een drietal parfums gestolen en wilde er op een snorfiets vandoor gaan. Hij kwam niet verder dan een paar meter toen de beveiliger hem te pakken kreeg. De 23-jarige medewerker werd vervolgens bedreigd en geslagen. Hij wist desondanks de dief te overmeesteren, waarna de politie de Groninger van hem overnam. Behalve een proces-verbaal voor diefstal en mishandeling, werd hij ook geverbaliseerd voor rijden onder invloed. Bij een ademanalyse kwam een promillage van 1.25 tevoorschijn. Ook werd zijn snorfiets in beslag genomen.

Groningen: toiletjuf aangehouden

Een 41-jarige toiletjuffrouw van een horecagelegenheid aan de Grote markt in Groningen werd zaterdagochtend door de politie aangehouden op verdenking van verduistering. Volgens de werkgever van de vrouw had zij enkele weken de opbrengsten van de toiletbezoekers grotendeels in eigen zak gestoken. Zaterdagochtend viel hem opnieuw op, dat de omzet van de vrouw opnieuw ver beneden peil was. Het ontbrekende bedrag bleek in de tas van de vrouw te zitten. De vrouw bekende bij de politie.

Groningen: arrestaties dankzij cameratoezicht

De politie kon dankzij het cameratoezicht in de binnenstad zondagochtend vroeg vier mannen aanhouden die een nog onbekende persoon hadden mishandeld. Via de cameras was te zien dat in de Peperstraat een man door diverse mannen werd geschopt en geslagen. Agenten konden de daders bij de Poelebrug en de Kleine Peperstraat aanhouden. Het viertal, 18 en 19 jaar, werd wegens openlijk geweld ingesloten. Omdat twee verdachten militair zijn, wordt de Koninklijke Marechaussee geïnformeerd. De politie probeert de identiteit van het slachtoffer te achterhalen.

Groningen: zonder reden geslagen

Een man die zaterdagavond op de Turkooistraat onder een boom tegen de regen stond te schuilen, werd zonder enige reden door een bewoner van die straat diverse keren in het gezicht gestompt. Het slachtoffer, een 19-jarige inwoner van Groningen, stond met een 16-jarige jongen onder een boom te schuilen. Een bewoner vond dat het tweetal er kennelijk niets te zoeken had, sprong van de eerste verdieping uit een raam, sloeg op de 19-jarige in en nam het tweetal de fietssleutels af. De gewaarschuwde politie arresteerde de 23-jarige verdachte in zijn huis. Hij had geen enkele verklaring voor zijn optreden.

Groningen: 8 verbalen bij alcoholcontrole

Acht bestuurders bleken boven de alcohollimiet te zitten bij een alcoholcontrole die de politie zaterdagavond- en nacht hield op de Turfsingel, de A-weg en het Zuiderpark in Groningen. De promillages varieerden van ruim 0,3 promille (bij een beginnend bestuurder) tot en met ruim 1 promille. De man met het hoogste percentage, een 29-jarige inwoner van Slochteren, stapte ondanks zijn rijverbod toch weer achter het stuur maar werd op een andere plek in de stad weer met een alcoholcontrole geconfronteerd. Hij kreeg een nieuw proces-verbaal voor rijden onder invloed en eentje voor het rijden ondanks een rijverbod. Op de A-weg werd een 19-jarige voorbijganger aangehouden nadat hij de controlerende agenten voor rotte vis had uitgemaakt. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding waardoor de politie geweld moest gebruiken.

Hoogezand: mogelijke autodief aangehouden

Een 34-jarige inwoner van Assen werd zaterdagmorgen aangehouden op de Meint Veningastraat in Hoogezand nadat hij in die straat vermoedelijk had geprobeerd een auto te stelen. Bewoners hadden de man in de auto van hun buren zien zitten en waarschuwden de politie. Die wist de man iets verderop aan te houden. Kort ervoor werd in de omgeving van de Veningastraat een auto gevonden die s ochtends vroeg aan de Middelhorsterweg in Haren was gestolen. Onderzoek moet uitwijzen of de Assenaar, die een scala aan diefstallen en inbraken op zijn naam heeft, ook schuldig is aan de diefstal van de wagen in Haren.

t Zandt: gebroken been na ruzie

Een 36-jarige inwoner van t Zandt liep zaterdagavond een gebroken been op na een val van zijn fiets op de Gerard van Damstraat. Een kennis vertelde de gewaarschuwde politie dat hij en de 36-jarige ruzie hadden gehad. Hoe de vork exact in de steel had gezeten, werd de agenten niet duidelijk. Beide heren hadden daarvoor teveel alcohol gebruikt. De 36-jarige werd per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.

Veendam: vandalen aangehouden

Drie inwoners van Veendam (18, 21 en 22 jaar) werden zondagochtend vroeg door de politie aangehouden nadat ze zich vermoedelijk schuldig hadden gemaakt aan vernielingen. De politie kreeg diverse meldingen van wijkbewoners dat een groep jeugd zich zou misdragen in de omgeving van de Buitenwoellaan. Onderweg naar die plek zagen agenten dat ondermeer een toiletwagen was omgegooid. Bij de Raadsgildenlaan stond een groep jongeren die met veel kabaal tegen onder meer verkeersborden schopte. De drie arrestanten werden met een bekeuring op zak weer in vrijheid gesteld.

Veendam: jaloerse ex mishandelt vrouw

De politie arresteerde zondag in alle vroegte een 49-jarige inwoner van Veendam die zijn ex-vriendin in haar woning aan de Brouwersweg zou hebben mishandeld. De man zou de 28-jarige vrouw in aanwezigheid van haar kinderen op de grond hebben gesmeten en onder andere tegen haar hoofd hebben geslagen. Volgens de vrouw kan de man niet verkroppen dat zij bezoek had van een andere man. De Veendammer moest worden overmeesterd om hem mee naar het politiebureau te krijgen. Hij is ingesloten.

Bedum: autos in brand gestoken

Tot nu toe onbekenden hebben zaterdagnacht aan de Ommelanderdrift in Bedum een geparkeerde auto in brand gestoken. De wagen ging in vlammen op. Ook een ernaast geparkeerde auto vatte vlam. De politie wist met een brandblusser te voorkomen dat deze auto uitbrandde. Ook een garage liep schade op. Vermoedelijk dezelfde daders zijn verantwoordelijk voor een autobrand bij een woning aan De Haken. De bewoner wist het vuur zelf te blussen. De politie gaat onder meer een buurtonderzoek houden.

Niezijl: man ligt uren in sloot

Omwonenden wisten zondagochtend vroeg een man op het droge te krijgen die, naar later bleek, al uren in het water van een sloot aan de Rijksstraatweg bij Niezijl had gelegen. De man, een 54-jarige inwoner van Niezijl, was tegen half twaalf met zijn fiets door nog onverklaarbare oorzaak in de sloot gereden. Het lukte hem niet om op de wal te klimmen. Pas tegen half vier hoorden omwonenden hulpgeroep. Nadat ze hem uit het water hadden gekregen, is de man per ambulance met een mogelijke onderkoeling naar een ziekenhuis gebracht.

Slochteren: fietser over het hoofd gezien

Een 78-jarige fietser liep zaterdagmorgen onder meer hoofdletsel op nadat hij op de Oudeweg bij Siddeburen door een auto was aangereden. De bestuurster van de auto, een 38-jarige inwoonster van Groningen, had de afslag van de N33 genomen en in de stromende regen de fietser over het hoofd gezien. Het uit Siddeburen afkomstige slachtoffer werd per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. De verkeerspolitie stelde een onderzoek in naar de toedracht van het ongeluk.

Zuidbroek: vrouw in de boeien

De politie arresteerde zaterdagnacht op de Couperusstraat in Zuidbroek een 27-jarige inwoonster van Winschoten. De vrouw bezocht de dorpsfestiviteiten en had te diep in het glaasje gekeken. Ze probeerde onder meer haar vriend te slaan. De agenten moesten handboeien gebuiken om de vrouw onder controle te krijgen. Ze mocht later met een bekeuring op zak naar huis.

Veendam: ongelukken door dieselolie

In Veendam en omgeving onstonden zaterdagmiddag enkele
verkeersongelukken nadat een vrachtwagen een spoor dieselolie had achtergelaten. Op de Vredenrustlaan schoof een scooterrijdster op het spoor onderuit. De 17-jarge bestuurster uit Muntendam werd met mogelijk armletsel naar een ziekenhuis vervoerd. Op de Middenweg in Muntendam raakte een automobilist door de gladde laag in een slip. Daardoor botste een bromfietser tegen de zijkant van de wagen. De bestuurder van de brommer, een 31-jarige inwoner van Muntendam, liep letsel aan zijn hand op. Gemeentewerken en brandweer werden door de politie ingeschakeld om het wegdek schoon te krijgen. De politie stelt een onderzoek in naar de vrachtwagen.

Delfzijl: keel dichtgeknepen

Een 22-jarige bewoner van het Skagerrak in Delfzijl werd zaterdagnacht door de politie aangehouden nadat hij zijn vrouw ernstig had mishandeld. De man zou onder meer haar keel hebben dichtgeknepen. De 19-jarige vrouw wist het huis te ontvluchtten en kreeg hulp bij de buren. De politie arresteerde de man in de woning. Hij was volgens het slachtoffer kwaad geworden omdat zij niet goed voor hem zou hebben gekookt. De verdachte is ingesloten.

Zuidhorn: pallet door hotelruit

Een 19-jarige inwoner van Groningen werd zaterdagnacht door de politie aangehouden nadat vermoedelijk hij een complete pallet door het raam van een hotel aan de Hoofdstraat in Zuidhorn had gesmeten. Hoewel diverse getuigen de Groninger als dader aanwezen, ontkende de 19-jarige. De man is ingesloten. De politie doet verder onderzoek naar het hoe en waarom.