Politie IJsselland

|     |Ermelo - Aangehouden na veroorzaken overlast              |
Een 17-jarige jongen uit Ermelo in de nacht van zaterdag op zondag 21 juni op de Stationsstraat in Ermelo aangehouden voor openbaar dronkenschap en omdat hij zijn identiteitsbewijs niet wilde tonen.

Agenten zagen de jongen omstreeks 04.15 uur, kennelijk onder invloed van alcohol, al schreeuwend over de Stationsstraat in Ermelo lopen. De agenten vroegen de jongen om weg te gaan, wat de hij ook deed. Enige tijd later begon de jongen echter weer te schreeuwen. Ook nu vetrok hij op verzoek van de agenten. Nadat de jongen voor een derde keer begon te schreeuwen vroegen de agenten hem naar zijn identiteitsbewijs. Omdat de jongen deze niet wilde geven werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor en met bekeuringen voor openbare dronkenschap, geluidsoverlast en het niet tonen van een identiteitsbewijs op zak, is de jongen in vrijheid gesteld.

|     |Putten - Automobilist rijdt onder invloed                 |
De politie heeft in zaterdagavond 20 juni een 40-jarige inwoner van Putten aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De man werd omstreeks 22.30 uur op de Nijkerkerstraat in Putten staande gehouden voor een alcoholcontrole. De blaastest op straat wees het gebruik van alcohol uit. De man werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse en blies een promillage van 1,1. Omdat de man al eerder werd aangehouden voor het rijden onder invloed, maakt de politie proces-verbaal op.

|     |Ermelo - Man aangehouden na belediging agent              |
Een 23-jarige inwoner van Ermelo is in de nacht van zaterdag op zondag 21 juni op de Stationstraat in Ermelo aangehouden nadat hij een agent beledigde. Een 21-jarige man, eveneens afkomstig uit Ermelo werd aangehouden omdat hij niet voldeed aan de vordering om te vertrekken uit het centrum.

In het centrum van Ermelo hield zich omstreeks 04.40 uur een aantal personen op welke luidruchtig was en niet wilde vertrekken. Naar meerdere verzoeken om het centrum te verlaten voldeden de meeste personen aan het verzoek. De 22-jarige man uit Ermelo wilde echter niet vertrekken en hij werd daarom aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. De 23-jarige man bemoeide zich met de aanhouding en beledigde daarbij een agent. Hij werd vervolgens aangehouden voor belediging. Beide mannen zijn overgebracht naar politiebureau en na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen de 22-jarige man wordt proces-verbaal opgemaakt. Over de afhandeling van de zaak van de 23-jarige man wordt contact opgenomen met de officier van justitie.

|     |Ermelo - Beginnend bestuurder onder invloed               |
De politie heeft zaterdagavond 20 juni op de Putterweg in Ermelo een 28-jarige inwoner van Putten aangehouden voor het rijden onder invloed.

De automobilist werd omstreeks 22.45 uur op de Putterweg in Ermelo staande gehouden voor een alcoholcontrole. De blaastest gaf aan dat de man onder invloed was. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar blies hij promillage van 1,5 promille. Omdat de man al eerder is aangehouden voor het rijden onder invloed en omdat de man een beginnend bestuurder is, wordt proces-verbaal opgemaakt. Ook is zijn rijbewijs ingevorderd. .

Beginnend bestuurders zijn strafbaar bij een alcoholpercentage van 0,2 promille. Beginnend bestuurders hebben een rijbewijs dat is afgegeven op of na 30 maart 2002, welke nog geen 5 jaar in hun bezit is. Het rijbewijs van een beginnend bestuurder wordt ingenomen vanaf 0,8 promille.

|     |Nunspeet - Aanrijding onder invloed van alcohol           |
De politie heeft zondag 21 juni het rijbewijs van een 38-jarige inwoner van Nunspeet ingevorderd nadat deze onder invloed van alcohol een aanrijding had veroorzaakt op de F.A. Molijnlaan in Nunspeet.

Omstreeks 00.05 uur kreeg de politie de melding dat op de kruising van de Stationslaan met de F.A. Molijnlaan een aanrijding had plaatsgevonden. Agenten die ter plaatse gingen troffen daar de 38-jarige man aan. Het bleek dat hij vanaf de rotonde Stationslaan de F.A. Molijnlaan wilde in rijden. Hij schrok daarbij van een fietser en reed vervolgens op een verkeersheuvel, waar hij tegen een verkeersbord botste. Omdat bij aanrijdingen betrokken bestuurders altijd moeten blazen, werd ook van de man uit Nunspeet een blaastest afgenomen. Hieruit bleek dat hij onder invloed van alcohol was. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage van 1,45 blies. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

|     |Putten - Fietsen in brand                                 |
In de tunnel onder het spoor aan het Zuiderzeepad in Harderwijk zijn in de nacht van zaterdag op zondag 21 juni een aantal brandende fietsen aangetroffen.

Agenten troffen omstreeks 02.00 uur de brandende fietsen aan en hebben deze geblust. Hoe de fietsen daar terechtkwamen en hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend en wordt onderzocht. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844.

|     |Harderwijk - Fietsers gewond na aanrijding                |
Bij een verkeersongeval op de Thorbeckelaan in Harderwijk op zaterdag 20 juni omstreeks 16.30 uur, zijn vier personen gewond geraakt.

Een 60-jarige automobiliste uit Harderwijk reed over de Thorbeckelaan in Harderwijk. Zij kwam uit de richting van de Deventerweg

Voor haar in dezelfde richting reden een 23-jarige inwoonster van Harderwijk en een 57-jarige inwoonster van Zeewolde op hun fiets. Door onbekende oorzaak reed de automobiliste beide fietsers aan. Door de aanrijding kwamen de fietsers ten val en raakten beide vrouwen en twee kinderen van 3 en 5 jaar uit Harderwijk die bij hen achterop zaten gewond. Alle betrokkenen werden overgebracht naar het ziekenhuis. De vrouw uit Harderwijk en de kinderen konden na behandeling weer naar huis. Zij hielden aan de aanrijding schrammen en kleine wondjes aan armen, benen en in het gezicht over. De vrouw uit Zeewolde is met een hersenschudding opgenomen in het ziekenhuis. De automobiliste is eveneens voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis, maar bij haar werd geen letsel geconstateerd. De fietsen raakten door de aanrijding zwaar beschadigd.

|     |Putten - Woninginbraak                                    |
De eigenaar van een woning aan de Nijkerkerstraat in Putten ontdekte zaterdag 20 juni omstreeks 16.45 uur dat er in zijn woning was ingebroken.

De daders hebben een raam geforceerd, waarna ze in de woning konden komen. De hele woning werd doorzocht en de daders hebben onder meer televisies een laptop en een digitenne reciever weggenomen. De politie is een onderzoek naar de inbraak gestart.

|     |Hierden - Auto niet terug na proefrit                     |
De politie in Harderwijk is een onderzoek gestart naar de diefstal van een personenauto. Een tot nu toe onbekende man heeft zaterdag 20 juni omstreeks 21.00 uur een proefrit gemaakt met een personenauto en deze niet terug gebracht.

De man had een afspraak gemaakt om zaterdagavond 20 juni uur een proefrit te maken in een bronskleurige Opel Manta, voorzien van kenteken RR-21-PZ, welke te koop stond bij een autobedrijf in Hierden. Om met de auto weg te kunnen, moest een medewerker van de zaak een andere auto verzetten. Op dat moment stapte de man in de Opel Manta en reed er mee weg. Toen de man na een half uur nog niet terug was werd de politie in kennis gesteld. De politie onderzoekt de diefstal en heeft de auto inmiddels internationaal laten signaleren.

EINDE BERICHTEN


---


---


---

---- --