Politie Zaanstreek-waterland

Mogelijke woninginbreker aangehouden

Zaandam, 21-06-2009 o Op de Jachtenlaan in Zaandam heeft de politie zaterdagavond een 17-jarige jongen aangehouden die verdacht worden van een poging tot inbraak in een woning.

Omwonenden belden de politie omdat zij hadden gezien dat een aantal jongens bij of in een woning in de Jachtenlaan waren geweest. De bewoners daarvan waren op vakantie en men vertrouwde het niet. Aan de hand van het opgegeven signalement konden in de directe omgeving een groep jongens aanspreken. Omdat zij zich ook niet konden legitimeren wilde de agenten de jongens aanhouden. Hierna vluchtten de jongens alle kanten op. Een van de jongens kon worden aangehouden en wordt verhoord.

Link: Woninginbraken: de politie adviseertOmwonenden belden de politie omdat zij hadden gezien dat een aantal jongens bij of in een woning in de Jachtenlaan waren geweest. De bewoners daarvan waren op vakantie en men vertrouwde het niet. Aan de hand van het opgegeven signalement konden in de directe omgeving een groep jongens aanspreken. Omdat zij zich ook niet konden legitimeren wilde de agenten de jongens aanhouden. Hierna vluchtten de jongens alle kanten op. Een van de jongens kon worden aangehouden en wordt verhoord.