Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district
Bergen op Zoom, 21-06-2009

Man (39) vast na inrijden op man van ex

BERGEN OP ZOOM: Aan het Boerhaveplein heeft de politie zaterdag middag een 39-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling en poging tot doodslag.

Rond 15:45 uur kreeg de Gemeenschappelijke Meldkamer in Tilburg een melding dat er een handgemeen had plaats gevonden aan de Balsedreef, waarbij de man zijn ex-vrouw had mishandeld. De vrouw was uit angst het bos ingevlucht. Agenten waren er vervolgens zelf getuige van dat de 39-jarige man aan de Balsedreef inreed op de nieuwe man van zijn ex. Na een korte achtervolging kon de verdachte op het Boerhaveplein worden aangehouden. De politie vermoedt dat hij onder invloed van alcohol of drugs achter het stuur zat en heeft een bloedmonster af laten nemen door een arts. De verdachte is voor verhoor ingesloten en in verzekering gesteld.

Politie houdt man aan met gestolen fiets

ROOSENDAAL: Zondagmorgen is aan de Burgemeester Schneiderlaan een 37-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden. Surveillerende agenten troffen de man slapend aan op een talud van de Kroevenpoort. De damesfiets die hij bij had bleek op 6 mei jl. aan de Hogestede in Roosendaal te zijn gestolen. De man verklaarde dat hij de fiets van een bekende heeft geleend. Hij deed afstand van de fiets, zodat het rijwiel kan worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenares.

Politie onderzoekt beroving in Oscar van Hemelpark

BERGEN OP ZOOM: In het Oscar van Hemelpark zijn in de nacht van zaterdag op zondag een 17-jarig meisje en haar 17-jarige vriend, beide afkomstig uit Bergen op Zoom, door nog onbekende daders beroofd.

Het tweetal zat rond 02:30 uur op een bankje in het park, toen ca. vijf personen uit de bossage op hen afkwamen. Onder bedreiging van een vuurwapen en een mes werd het tweetal gedwongen om hun spullen af te geven. Na de beroving gingen de daders er met een tas en horloge als buit hard rennend vandoor in de richting van het Lambertijnenhof.

De politie is een onderzoek gestart en vraagt personen die informatie hebben over deze overval of getuige zijn geweest zich te melden. Dit kan op het politiebureau in Bergen op Zoom of via het algemene telefoonnummer 0900-8844. Getuigen die anoniem willen blijven kunnen bellen naar 0800-7000.

Huiselijk geweld is niet normaal

ROOSENDAAL: De politie heeft zaterdagavond in de wijk Tolberg-Oost een 34-jarige inwoonster van Roosendaal aangehouden. De vrouw wordt verdacht van mishandeling van haar 28-jarige partner.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Het kan daarbij gaan om lichamelijk en seksueel geweld en om psychisch geweld, zoals bedreiging en belaging (stalking). Huiselijk geweld kan de vorm aannemen van
kindermishandeling en seksueel kindermisbruik, partner-relatiegeweld in alle denkbare verschijningsvormen, en mishandeling of verwaarlozing van ouderen.

Politie, Openbaar Ministerie, Reclassering, Raad voor de
Kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan het voorkomen en zo snel mogelijk stoppenvan huiselijk geweld. Zij zijn van mening dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie opwww.huiselijkgeweldbrabant.nl.

Auteur: Henk Snepvangers

Laatst gewijzigd 21-06-2009 15:52 | © Regio Midden en West Brabant |