Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district
Tilburg, 21-06-2009

Tilburger (49) aangehouden na verlaten plaats ongeval

TILBURG: Een 49-jarige automobilist uit Tilburg is in de nacht van zaterdag op zondag in zijn woning aangehouden, nadat hij kort daarvoor met zijn auto een aanrijding had veroorzaakt en vervolgens was doorgereden. Rond 01:20 uur reed hij op de Bredaseweg, in de richting van de wijk De Reeshof met zijn auto tegen een personenauto voor hem, waarvan de bestuurder afremde vanwege een rood verkeerslicht. De Tilburger was onder invloed van alcohol. De politie maakt
proces-verbaal op voor rijden onder invloed en doorrijden na een ongeval.

Aanhoudingen voor harddrugs bezit

TILBURG: Aan de Spoorlaan heeft de politie zondagmorgen een 28-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. Een portier van een horecabedrijf vond tijdens een fouillering XTC pillen in de kleding van de man. Nader onderzoek door de politie bracht het totaal aantal pillen op 15. De Eindhovenaar is voor verhoor ingesloten.

TILBURG: Op de Heuvelring is zondagmorgen rond 06:35 uur een 40-jarige inwoner van Tilburg aangehouden. Bij een controle bleek de Tilburger ruim 20 gram amfetamine, 37 xtc-pillen en 3 gram cocaïne op zak te hebben. De drugs zijn in beslag genomen. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld, maar ook direct weer opnieuw aangehouden. De man stond internationaal gesignaleerd voor een inbraak in Polen waarvoor hij is veroordeeld en waarvoor hij nog een jaar in een Poolse cel moet doorbrengen.

Politie houdt toezicht in centrumgebied

TILBURG - Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag toezicht gehouden in het centrumgebied van Tilburg. Naast het uitschrijven van enkele bekeuringen voor wildplassen en fout parkeren, arresteerden agenten negen centrumbezoekers voor uiteenlopende zaken, zoals mishandeling, niet voldoen aan een politiebevel, belediging en vernieling. Op de Heuvelring hielden agenten tegen 04:10 uur een 22-jarige Amsterdammer aan. Agenten zagen dat de man een kopstoot uitdeelde aan een vrouw. Tijdens de aanhouding die hierop volgde verzette de man zich hevig. De Officier van Justitie beslist vandaag of de Tilburger mee gaat in het project 'Weekendje Weg'.

Tilburgse stapavonden staan bekend om gezelligheid en een goede sfeer, met alle ruimte om uit te gaan. Geweld hoort daar niet bij! Daarom wordt hard opgetreden tegen geweld in het uitgaansleven. Wie in het weekend gewelddadig is, kan rekenen op een stevige aanpak.
Meerderjarige geweldplegers worden opgepakt en blijven tot en met maandag in de politiecel. Dan volgt er een 'lik op stuk" beleid. Dat betekent dat geweldplegers voorzien van een boete, een vooruitzicht op een taakstraf of een dagvaarding op maandag het bureau mogen verlaten. Het doel van de aanpak is het aantal geweldsdelicten af te laten nemen.

Auteur: Henk Snepvangers

Laatst gewijzigd 21-06-2009 15:57 | © Regio Midden en West Brabant |