Ministerie van Buitenlandse Zaken

Timmermans wil culturele betrekkingen met Rusland

21 jun 2009 | "We willen de rijke traditie van culturele uitwisseling tussen onze beide landen graag uitbreiden", dat zei staatssecretaris Frans Timmermans vandaag na afloop van zijn gesprek met de Russische minister van Cultuur Alexander Avdejev.

"Naast de klassieke kunsten maken we daarbij meer ruimte voor Nederlands design, mode en architectuur in Rusland. Het Nederlands-Russisch jaar 2013 biedt daar een mooie gelegenheid toe", aldus Timmermans (Europese Zaken).

Minister Avdejev was in Amsterdam als lid van de Russische delegatie die dit gisteren en vandaag een bezoek bracht aan Nederland. De Russische president Medvedev opende vrijdagavond samen met Hare Majesteit de Koningin de Hermitage Amsterdam. Deze dependance van de Hermitage in Sint Petersburg is een hoogtepunt in de culturele betrekkingen tussen Nederland en Rusland. Daarnaast zijn er nog vele andere voorbeelden: de tentoonstelling in het Groninger Museum van de werken van Ilya Repin trok een recordaantal bezoekers van 250.000, Valeri Gergiev was jarenlang chef-dirigent van het Rotterdams Filharmonisch Orkest en de Toneelgroep Amsterdam speelt binnenkort tijdens het Stanislavsky Festival in Moskou.

Meer informatie


* Thema: Internationaal Cultuurbeleid


* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl