Politie Haaglanden

persberichten 21 juni

Haaglanden, 21-06-2009

Grote vechtpartij bij festival
Den Haag De politie verleende zaterdagavond ondersteuning aan de organisatie van een festival op het Norfolk-terrein in Scheveningen. Tijdens het evenement ontstond rond 20.00 uur een vechtpartij waarbij agenten op het festivalterrein de vechtende partijen scheidden. Een grote groep relschoppers heeft daarop het festivalterrein verlaten. Hierop is de rust op weergekeerd en kon het festival verder gewoon doorgang vinden. Uit voorzorg stond er buiten het terrein politie paraat om eventuele verdere ongeregeldheden in de kiem te kunnen smoren. De EHBO behandelde ter plaatse een aantal lichtgewonden. Drie mensen, waaronder één beveiliger moesten naar het ziekenhuis. De politie verrichtte twee aanhoudingen voor mishandeling.

Man door het lint: politie zoekt slachtoffer
Den Haag De politie is op zoek naar een slachtoffer dat zondag 21 juni rond 04.30 uur zonder aanleiding door een 24-jarige Hagenaar geslagen werd. De Hagenaar ging door het lint door een privésituatie en sloeg willekeurig om zich heen. Daarbij sloeg hij een 31-jarige man uit Den Haag dusdanig dat hij met een gebroken sleutelbeen naar het ziekenhuis moest. Ook vernielde hij straatmeubilair en een winkelruit. Agenten hielden na meldingen van diverse getuigen de man aan op het Plein. Camerabeelden wezen uit dat de 31-jarige man niet het enige slachtoffer is van de Hagenaar. De politie is nog op zoek naar twee mannen die in de grote marktstraat ter hoogte de Media Markt ook uit het niets klappen kregen, toen zij hun fiets pakten. Zij kunnen nog aangifte doen van deze mishandeling. Neemt u contact op met de recherche van bureau Jan Hendrikstraat via 0900-8844. De 24-jarige Hagenaar zit nog vast.

Inbraak in kerk
Den Haag Politieagenten voorkwamen zaterdagochtend om 04.12 uur dat inbrekers goederen stalen uit een kerk aan de Raaphorstlaan. De inbrekers gingen ervandoor toen zij de surveillanceauto zagen, die reageerde op de melding van de inbraak. Vier verdachten renden elk een andere kant op, waarop agenten op de prinses Beatrixlaan één van hen, een 19-jarige Hagenaar konden aanhouden. Bij de kerk troffen de agenten verbroken ramen en deuren, maar bleek niets weggenomen. De Hagenaar wordt op het politiebureau verhoord.

Dronken Joyrider in auto van oma
Den Haag Een 22-jarige Hagenaar negeerde zondag 21 juni op de Ockenburgstraat om 05.45 uur meerdere malen een stopteken van surveillerende agenten. Op de Madesteinweg stopte de man uiteindelijk en bleek waarom hij het stopteken negeerde. Hij reed zonder toestemming en zonder rijbewijs in de auto van zijn oma. Bij een blaastest bleek hij ook nog te veel gedronken te hebben om te mogen rijden. Hij blies 540 ugl. Hij werd samen met zijn bijrijder (een 21-jarige Hagenaar) aangehouden. Op het politiebureau kreeg hij verschillende processen-verbaal.

Dronkaard rijdt meerdere malen tegen geparkeerde autos Den Haag Een politieagent in burger zag zondag 21 juni om 01.00 uur hoe een man in de Maystraat meerdere malen met zijn auto tegen geparkeerde autos aanreed. Daarna viel hij een paar keer neer op straat. De politieagent waarschuwde collegas en pakte ondertussen de autosleutels van de 60-jarige man uit Den Haag af. De Hagenaar kon niet meer op zijn benen staan, sprak met dubbele tong en rook naar alcohol. De man werd aangehouden, waarbij hij zich verzette. De man bleek ook niet in staat te blazen, waarop een politiearts bij hem bloed afnam.

Vermoeide winkeldief
Den Haag Een medewerker van een kledingwinkel aan het Spui belde zaterdag 20 juni om 17.30 uur de politie. Hij zag hoe een man enigszins onvast ter been met enkele broeken de paskamer inging en er niet meer uitkwam. De medewerker vertrouwde het niet en belde de politie. Agenten troffen in het pashokje een man slapend op de grond aan. Naast hem lag een spijkerbroek en een kniptang. De man had al de alarmlabel van de broek geknipt, maar kennelijk was dat zo vermoeiend, dat hij in slaap viel. De agenten maakten de man wakker en hielden hem aan. Op het politiebureau kreeg de man een proces-verbaal.

Tafeldief
Den Haag Agenten zagen zondag 21 juni om 02.20 uur een heel bijzonder tafereel: een man fietste hard weg van de Grote Markt met een hardhouten tafel in zijn hand. Na een korte achtervolging konden agenten hem op de Hoogstraat aanhouden. De 25-jarige (dronken) Hagenaar verklaarde stom te zijn en de tafel te hebben weggenomen bij een café op de Grote Markt. Hij kreeg op het politiebureau een proces-verbaal.

Politie zoekt getuigen straatroof
Den Haag Twee mannen beroofden vrijdag 19 juni om 21.20 uur op de Fagelstraat een 48-jarige vrouw uit Den Haag van haar tas. De politie is op zoek naar getuigen die kunnen helpen de daders op te sporen. Eén man deed alsof hij de vrouw iets wilde vragen. Op dat moment benaderde een tweede man haar van achteren en rukte haar schoudertas weg. Het gaat om twee negroïde mannen. De eerste man is ongeveer 30 jaar oud,
1,70 meter lang en droeg een bruine pet en bruin shirt met lange mouwen. De tweede man is ongeveer 1,80 meter lang en ongeveer 25-30 jaar. Hij droeg een wit T-shirt en een blauwe spijkerbroek. Ze renden weg in de richting van de Hoefkade. (Her)kent u de daders? Of heeft u anderszins informatie die kan helpen deze mannen op te sporen? Belt u dan met de recherche van bureau Hoefkade via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met M. op nummer 0800-7000.

Motorrijder met haast
Leidschendam Agenten in een onopvallende auto werden zaterdag 20 juni om 19.50 uur op de A4 ingehaald door een motorrijder met kennelijke haast. De agenten voerden een snelheidsmeting uit en kwamen op een gemiddelde snelheid van 180 km/u. Ter hoogte van Leiderdorp konden ze de motorrijder een stopteken geven. De 30-jarige man uit Aalsmeer moest direct zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.

Direct afrekenen
Voorburg Een 31-jarige man uit Willemstad (Nederlandse Antillen) moest zondag 21 juni direct zijn boetes á 610 euro afrekenen. Hij reed met teveel drank op over de Laan van Nieuw Oosteinde terwijl ook zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. Surveillerende agenten lieten hem blazen, met 495 ugl. als resultaat. In overleg met de officier van justitie werd het boetebedrag vastgesteld en rekende de man op het politiebureau af.

Automobiliste ziet fietser over het hoofd
Wassenaar Een 16-jarige fietsster Den Haag raakte zaterdag 20 juni om 11.45 lichtgewond aan haar voet en pols, toen een 31-jarige automobiliste uit Wassenaar haar over het hoofd zag. De automobiliste wilde vanaf de Johan de Wittstraat rechtsaf slaan de Van Zuylen van Nijeveltstraat in, toen ze de fietsster raakte. De Haagse hoefde niet naar het ziekenhuis. De politie maakte proces-verbaal op van de aanrijding.

Jongens met luchtdrukwapen
Rijswijk Twee kinderen (8 en 12 jaar uit Den Haag) zagen zaterdag 20 juni om 20.00 uur twee jongens op de Genestetlaan met lopen met in hun handen een voorwerp dat er uitzag als een vuurwapen. Ze vertelden dit aan hun ouders, die direct de politie belden. Agenten hielden daarop twee jongens (13 en 14 jaar uit Den Haag) aan. Zij waren in het bezit van een mes en een luchtdrukpistool. Zij moesten de wapens inleveren en kregen op het politiebureau een proces-verbaal.

Man deelt zwieper uit
Naaldwijk Een 60-jarige man uit Hoek van Holland deelde vrijdag 19 juni om 19.45 uur op de Kleine Woerdlaan in zijn eigen woorden een zwieper uit, nadat hij een 61-jarige man uit Naaldwijk aansprak op zijn verkeersgedrag. De Naaldwijker liep daarbij een scheur in zijn lip en een afgebroken tand op. Agenten hielden de man aan. Op het politiebureau kreeg hij een proces-verbaal. Hij zal zijn gedrag voor de rechter moeten verantwoorden.

Joyrider (16) rijdt in op agenten
Den Hoorn Een zestienjarige jongen uit Den Haag reed zaterdag 20 juni op de Veenakker om 00.50 uur in op twee agenten. Drie personenautos en hun inzittenden verzorgden daar overlast bij de ingang van een voortuin. Toen agenten arriveerden waren twee al autos weggereden, maar was de Hagenaar nog aanwezig bij de oprit van een bedrijventerrein. De agenten parkeerden hun opvallende surveillanceauto voor de auto van de Hagenaar en gaven een teken dat ze met hem wilden spreken. Dat negeerde de bestuurder en reed achteruit weg. Een agent probeerde het portier te openen maar in plaats van medewerking te verlenen, zette de bestuurder de auto in de eerste versnelling, gaf gas en reed hard weg. Daarbij moesten twee andere agenten wegspringen om niet overreden te worden. De auto reed met hoge snelheid weg in de richting van Delft. Ze zetten de achtervolging in, maar verloren hem uit het oog. Collegas van de agenten zagen even later op de Lookwatering dat de auto te water was geraakt. De bestuurder kon op eigen kracht uit de auto komen en was niet gewond. Eenmaal op de kant, hielden de agenten hem aan. De Hagenaar verklaarde de auto zonder toestemming mee te hebben genomen. Hij zit nog vast en wordt maandag 22 juni voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Explosieve stoffen aangetroffen in woning
Naaldwijk De politie kreeg vrijdag 19 juni in de namiddag een verontrustende melding binnen via M. (Meld Misdaad Anoniem) In een woning aan de Van der Hoevenstraat zouden explosieve stoffen aanwezig zijn. Daarop schakelde Bureau Westland direct de wapen- en explosieven experts van Politie Haaglanden in. Zij gingen met een speurhond de woning binnen en vonden inderdaad stoffen die zij als gevaarlijk inschatten. Enkele woningen in de directe nabijheid werden uit voorzorg ontruimd. Om de gevaarlijke stoffen onschadelijk te maken werd de EOCKL gewaarschuwd, die om ongeveer om middernacht ter plaatse was. Zij brachten drie afzonderlijke pakketjes tot ontploffing op een grasveldje in de Van der Hoevenstraat zelf. De bewoners van het pand waren niet aanwezig en de politie is momenteel naar hen op zoek.

Bromfietsdieven tegen de lamp
Delft Drie jongens (15 en 16 jaar uit Delft) sleepten zondag 21 juni om 02.50 uur met een scooter over de Dirklangenstraat. Agenten hielden hen aan op verdenking van diefstal. Op het politiebureau werden hun ouders in kennis gesteld en werden ze verhoord.

Snelheidscontrole op verzoek
Delft De politie controleerde samen met toezichthouders van de gemeente en verkeerswerkgroep Tanthof zaterdagochtend 20 juni op de Zambezilaan op snelheidsovertredingen van automobilisten. Dit naar aanleiding van klachten van de bewoners van de wijk. 150 autos werden gecontroleerd. Zes automobilisten reden 40 km/u door het gebied waar 30km/u de maximumsnelheid is. Bij deze controle schreven de agenten geen bonnen uit, maar spraken de verkeersdeelnemers aan op hun weggedrag. Bij de volgende controle zullen er echter wel boetes uitgedeeld worden aan overtreders van de maximumsnelheid.

Stel verwisselt prijsjes
Delft Een 40-jarige man uit Delft en een 38-jarige vrouw uit Leiden probeerden zaterdag 20 juni een woonwarenhuis aan de Olof Palmenstraat op te lichten. Zij hadden de prijssticker van een kast (317 euro) vervangen door een prijssticker van 99 euro. Een beveiliger had echter alles gezien en droeg het stel over aan de politie. Het stel had vooraf een rol plakband, plakstift en een mesje meegenomen om de prijzen te verwisselen. Ze werden aangehouden en kregen op het politiebureau een proces-verbaal.

Zonder APK en geldig rijbewijs
Pijnacker Agenten controleerden zaterdag 20 juni om 08.10 uur op de Klapwijkseweg een automobilist. Bij controle bleek de APK van de auto verlopen en reed de 46-jarige bestuurster uit Brielle zonder geldig rijbewijs. Ook had zij nog een aantal openstaande boetes die zij op het politiebureau betaalde.

Man gewond na mishandeling
Zoetermeer Een 32-jarige man uit Den Haag raakte zaterdag 20 juni om 06.50 uur gewond aan zijn hoofd. Hij kreeg op de Pilatusdam ruzie met een man die een dame uit zijn groep zou lastig vallen. De man sloeg hem met een slagwapen op zijn hoofd, wat leidde tot een zware hersenschudding en hoofdwond bij het slachtoffer. De verdachte ging er vervolgens vandoor in een auto. De ambulance vervoerde de 32-jarige naar het ziekenhuis. Agenten verhoorden op het politiebureau de eigenaar van de auto waar de verdachte in reed. De 18-jarige man verklaarde dat zijn auto gestolen was en hij niet verantwoordelijk was voor deze mishandeling. De recherche van Bureau Zoetermeer onderzoekt de zaak.

WAS-kracht achtervolgt baldadige jeugd
Zoetermeer Buurtbewoners die in het kader van het project WAS-kracht (Wijk en Agent Samen) surveilleerden, volgden zaterdag 20 juni om 03.15 een groep jeugd die een paar stoelen uit tuinen aan de Basalt had weggenomen. Op aanwijzingen van de WAS-leden hielden agenten vier jongens (15 en 17 jaar uit Zoetermeer) aan. Zij kregen op het politiebureau een proces-verbaal en werden daar door hun ouders opgehaald.