Misdaadauteurs op spannende locaties


Nu eens niet op de achterflap, maar in 't Stad op stap

ANTWERPEN, 20090613 -- Op 21 juni 2009 vindt de eerste editie plaats van de Dag van de Misdaad, een evenement dat wordt georganiseerd door het Genootschap van Vlaamse Misdaadauteurs vzw. De Dag van de Misdaad wordt een jaarlijks festival waarop het Genootschap van Vlaamse Misdaadauteurs zijn auteurs vanachter hun schrijftafel vandaan sleept en hen uitdaagt om zich op een originele manier aan u te presenteren. Op de Dag van de Misdaad zult u kunnen ontdekken hoeveel Vlaamse misdaadauteurs er zijn en hoe rijk en divers hun werk is.

Het Genootschap van Vlaamse Misdaadauteurs deelt op de Dag van de Misdaad de passie voor het spannende boek met een zo groot mogelijk publiek en doorprikt de vooroordelen over het genre.

Lukraak enkele voorbeelden: Rudy Soetewey brengt zijn metier spelenderwijs want hij treedt op met zijn band Hoedoedet. Katrien Ryserhove speelt een theatermonoloog naar een psychologisch misdaadverhaal van haar hand. Patrick Bernauw nodigt u uit om een moordspel te spelen. Christian De Coninck serveert sappige anekdotes uit zijn carrière en vertelt hoe hij die verwerkt in zijn boeken. Bavo Dhooge runt een bioscoop en illustreert tussen de films door de filmische achtergrond van thrillers. Jan Lampo laat u griezelen met verhalen over afschuwelijke moorden uit de 18e en 19e eeuw. Stan Lauryssens en Toni Coppers worden aan een kruisverhoor onderworpen door Kurt van Eeghem. In het AMVC-Letterenhuis legt een panel van auteurs u haarfijn uit hoe een thriller tot stand komt; Jonathan modereert het panel, waarin het zeer bekende en succesvolle schrijversduo Esther en Berry Verhoef zetelt. Kortom, het publiek zal zich tijdens de Dag van de Misdaad zeker vermaken en er ook nog wat van opsteken.

De Dag van de Misdaad zal een jaarlijks terugkerend evenement zijn. Bij de maiden trip van de Dag van de Misdaad bijt Antwerpen dus de spits af. Uiteraard zou de Dag van de Misdaad slechts in plannenmakerij zijn blijven steken, indien we niet zulke uitstekende partners hadden: het Vlaams Fonds voor de Letteren, Stad Antwerpen, de Lokale Politie Antwerpen, Duvel en De Standaarduitgeverij/Manteau.

De website dagvandemisdaad.be biedt u een schat aan informatie en interactie.





ingezonden persbericht