Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Moore wint spannende finale van Talent Event

De jonge Haagse rockband Moore heeft de derde editie van Talent Event gewonnen.

In een druk bezochte grote zaal van het Paard van Troje versloeg de band zondagmiddag de andere finalisten Raverty (hiphop), Lucky Joker (pop), NGS-Entertainment (hiphop), Hybernation (rock/metal) en Lonely Friends (jazz).

Aan Talent Event konden alleen muzikanten jonger dan 19 jaar uit Den Haag en omgeving meedoen. Het afgelopen jaar hebben ongeveer veertig acts meegedaan aan showcases, voorrondes en een groot aantal workshops, masterclasses en clinics. Alle Haagse muziekinstellingen, zoals het Koorenhuis, Haags Pop Centrum, PopHotSpot, Ready To Play, Paard van Troje en Musicon werkten mee aan Talent Event, dat daarmee een unieke positie inneemt in Den Haag en omgeving. Kern van Talent Event is de muziekwedstrijd waaraan rappers, singer/songwriters, bands en individuele muzikanten konden meedoen.

Bij de finale werden de zes acts beoordeeld door een jury bestaande uit Jeroen van der Wiel (directeur Paard van Troje en bandlid Slau), Arjen Petri (Dalton school en bandlid Rosie) en Clemens den Exter (bandlid Dead Stereo, winnaar Talent Event 2007). De stem van het publiek telde mee als vierde jurylid.

Moore krijgt als winnaar van Talent Event 500 euro, vier festivaloptredens en opnametijd in de Basement Studio. Het eerste festival waar de winnaar mag spelen is Haags Pop Podium LIVE, komende zaterdag 27 juni op de Grote Markt. Daarna volgen nog concerten op het Zeeheldenfestival, Schollenpop en een festival van het Haags Pop Centrum.

Talent Event is door de gemeente Den Haag erkend als een belangrijke schakel in de ontwikkeling van jonge muzikanten. Talent Event wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818, Gemeente Den Haag, VSBfonds, Prins Berhard Cultuurfonds en de Stichting Boschuysen.

www.talentevent.nl