Politie Groningen


Verdachten steekpartij aangehouden

Groningen, 21-06-2009 o De politie heeft zondagavond een 27-jarige inwoner van Bedum aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dodelijke steekpartij vrijdagnacht in een café aan de Ripperdalaan in Groningen. Zondag rond het middaguur werd al een 27-jarige inwoner van Groningen aangehouden nadat hij zich op eigen initiatief bij het Groninger hoofdbureau van politie had gemeld. Ook hij wordt verdacht van betrokkenheid.

De politie weet nog niet welk aandeel de beide verdachten bij de steekpartij hadden. Ook de aanleiding is nog onduidelijk. Een 34-jarige inwoner van Groningen kwam bij de steekpartij om het leven. De verdachte uit Bedum werd zondag in de loop van de avond op straat in de Groninger wijk De Hoogte aangehouden.

Het onderzoek naar de toedracht van de gebeurtenissen in het café is nog volop gaande. Een buurtonderzoek en een uitgebreid onderzoek naar de getuigen in het café maken hier deel van uit. Sectie op het lichaam van het slachtoffer zondag heeft aangetoond dat de man aan de gevolgen van de steekwonden is overleden.