Gemeente Utrecht

Winnende voetbalteams scoren de eerste Vakantiepassen bij FC Utrecht!

Alle Utrechtse kinderen van 4 tot en met 12 jaar ontvangen vanaf 22 juni een Vakantiepas. De pas staat boordevol zomeractiviteiten waaraan de kinderen gratis of met korting kunnen meedoen. De twee winnende teams van het KNVB schoolvoetbaltoernooi Utrecht ontvangen de eerste Vakantiepassen op zaterdag 20 juni. Wethouder Rinda den Besten (Jeugd) reikt de passen dan uit tijdens de open dag van FC Utrecht in Sportcomplex Zoudenbalch. Het thema van de Vakantiepas is dit jaar: 'Gezond en fit de zomer door'.

De Domtoren beklimmen, zwemmen in één van de vier zwembaden, een dag meetrainen met FC Utrecht, Utrecht ontdekken op de waterfiets, een roeitocht maken, midgetgolven en ponyrijden. Maar ook een dag mozaïeken, naar een glasblazerij, filosoferen, een kasteel bekijken, naar een museum, een pannenkoek eten en een ijsje met slagroom halen! In de Vakantiepas Utrecht 2009 staan meer dan vijftig leuke zomeractiviteiten voor kinderen van de basisschool.

Voetbalkampioenen
De kampioenen van het schoolvoetbaltoernooi ontvangen de eerste Vakantiepassen op 20 juni van Rinda den Besten in aanwezigheid van de voetballers van FC Utrecht. "Is het echt waar juf, dat wij dan met de voetballers van FC Utrecht op de foto mogen?" zo reageerde een lid van het winnende voetbalteam. De kinderen gaan echt op de foto met FC Utrecht-spelers en ze krijgen kaartjes voor een voetbalwedstrijd.

De overige 30.000 Vakantiepassen worden vanaf 22 juni door fietskoeriers op 125 basisscholen in Utrecht afgeleverd.



Gemeente Utrecht