Ingezonden persbericht


Persbericht

LifeSize introduceert HD-videocommunicatie voor de PC

LifeSize Desktop biedt gebruikers wereldwijde samenwerkingsmogelijkheden

Dordrecht, 22 juni 2009 - LifeSize Communications, wereldwijd marktleider in High Definition-videocommunicatie, introduceert LifeSize® Desktop(TM). Deze videoconferentie-oplossing is speciaal ontworpen voor gebruik achter de individuele werkplek. LifeSize Desktop werkt met standaard webcams en is geoptimaliseerd voor alle moderne PC's. Hierdoor kunnen kenniswerkers overal verbonden blijven met collega's, klanten en partners. Of dit nu vanaf kantoor, thuis of onderweg is.

LifeSize Desktop biedt HD-videoconferentie in 720p, 30 frames per seconde in full 16:9 beeldformaat en HD-audio met echoreductie voor een productieve samenwerking. LifeSize Desktop's lage CPU-gebruik maakt HD-videogesprekken mogelijk, terwijl meerdere applicaties tegelijk op de PC gebruikt kunnen worden, wat zorgt voor goede prestaties en efficiëntie. Mobiele gebruikers kunnen eenvoudig verbinding maken en video van hoge kwaliteit ontvangen op iedere bandbreedte via het bedrijfsnetwerk of LifeSize Transit voor een veilige NAT/ Firewall-overdracht.

In tegenstelling tot concurrerende oplossingen is LifeSize Desktop een standalone softwareproduct. De applicatie is eenvoudig te installeren en te gebruiken. LifeSize Desktop is op standaarden gebaseerd en te koppelen aan andere SIP-gebaseerde videocommunicatiesystemen op de desktop of in de vergaderruimte.

Met de installatie van LifeSize Desktop op hun PC, kunnen kenniswerkers eenvoudig virtueel verbonden blijven, ook als zij niet in hun kantooromgeving aanwezig zijn. Zo kunnen organisaties bijvoorbeeld een LifeSize Room 200 of Team 200 met geïntegreerde multipoint installeren in hun vergaderruimte en een meeting plannen met teamleden die op reis zijn of zich op andere locaties bevinden. LifeSize Desktop-gebruikers kunnen op dezelfde manier als met ieder ander videoconferentiesysteem deelnemen aan de vergadering in High Definition.

LifeSize Desktop wordt toegevoegd aan de LifeSize-serie van HD-oplossingen voor videocommunicatie, waaronder HD-videosystemen van telepresence tot persoonlijke videocommunicatie. "LifeSize was het eerste bedrijf dat Full HD-video aanbood. Daarnaast biedt LifeSize HD-video een gunstige prijs-/kwaliteitverhouding", zegt Stefan van Hoof, Regional Manager Benelux en Frankrijk bij LifeSize. "Hierdoor profiteren steeds meer bedrijven van de kracht van communicatie in High Definition."

Beschikbaarheid
GO Telecom verzorgt de exclusieve distributie van alle LifeSize-producten in de Benelux. LifeSize Desktop is vanaf het derde kwartaal van 2009 beschikbaar. Een gratis testversie van 30 dagen is te downloaden via www.lifesize.com . LifeSize Desktop licenties zijn beschikbaar in pakketten voor 1, 5, 10, 25, 50 en 100 gebruikers.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over LifeSize
Een betrouwbare, efficiënte en eenvoudig te gebruiken oplossing voor videocommunicatie, met perfecte kwaliteit en tóch betaalbaar: uitgangspunten waarmee LifeSize in 2003 begonnen is aan een nieuwe generatie voor videoconferentie. LifeSize heeft High Definition geïntroduceerd als essentiële techniek voor realistische videocommunicatie en heeft daarmee gezorgd voor een geheel andere kijk op visuele communicatie. LifeSize rekent drastisch af met de kosten en de complexiteit en maakt telepresence (aanwezig zijn zonder te reizen) een realistische en betrouwbare oplossing voor iedere organisatie.

LifeSize, mede opgericht door CEO Craig Malloy (met het meest indrukwekkende track record in videoconferentie), heeft haar hoofdkantoor in Austin, Texas en is vertegenwoordigd in meer dan 80 landen.

Over GO Telecom
GO Telecom importeert en distribueert voice & video communicatiesystemen (headsets, VoIP- en conferentietelefoons en videoconferentie). In de Benelux wordt een breed netwerk van resellers bediend, met specialisaties in telecommunicatie, IT, VoIP, data- of mobiele communicatie, kantoorvakhandel en audio/visuele dienstverlening.

Sinds 1996 is GO Telecom actief met vooraanstaande leveranciers, waaronder Polycom, ClearOne, Aastra, Plantronics, Konftel en LifeSize.



Ingezonden persbericht