Politie Brabant Zuid-Oost


Gewapende overval Bakel in Bureau Brabant

Bakel, 22-06-2009 o In het televisieprogramma Bureau Brabant wordt deze week aandacht besteed aan een overval in Bakel, een aanrander in Heeze en overvallen op tankstations in Eindhoven en Waalre.

Overval Bakel
Op 29 april 2009 wordt een gezin uit Bakel verrast door overvallers. Zij zijn die bewuste avond met z'n vieren in de woning. Bij de overval wordt de vader neergeschoten. De overvallers vluchten hierna met een geldbedrag de woning uit. Drie verdachten zijn aangehouden, mar de politie heeft vragen over de andere overvaller of overvallers.

Tankstations
Op zondag 10 mei 2009 wordt een tankstation in Waalre overvallen door een man. Hij bedreigt de caissière met een mes en eist het geld uit de kassa. Hij vlucht hierna met het geld weg. Dezelfde man overvalt exact een week later een tankstation in Eindhoven. Ook nu wordt de caissière bedreigd met een mes en weer eist hij het geld uit de kassa. Bijna een week later, op 23 mei 2009, probeert de overvaller het nog een keer bij datzelfde tankstation. Van alle drie de overvallen zijn goede bewakingsbeelden gemaakt waardoor vast staat dat het steeds om dezelfde dader gaat. Wie kent deze man?

Aanrander Heeze
In de omgeving van Heeze en Nuenen valt een man al langere tijd jonge meisjes lastig. Hij spreekt ze aan en probeert ze mee te lokken. De laatste tijd zijn kinderen gekust en betast. Hij probeert ze met een smoes mee te krijgen. Van de verdachte is een compositietekening gemaakt.

Uitzending
De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 22 juni 2009 om 18.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald. De laatste uitzending is op dinsdag 23 juni 2009 om 17.00 uur.