Warchild


Fototentoonstelling op Dag Afrikaanse Kind
Bookmark and Share
22 juni 2009 - Fototentoonstelling op Dag Afrikaanse Kind 'De Dag van het Afrikaanse Kind' is door War Child in Sierra Leone gevierd met een bijzondere fototentoonstelling in het district Bombali. Kinderen maakten en presenteerden op 16 juni de tentoonstelling 'Mijn veilige leven' aan meer dan tweehonderd bezoekers. Het publiek bestond onder andere uit kinderen, raadsleden, locale leiders en vertegenwoordigers van NGO's.

Kinderrechtencomités
Met de fototentoonstelling vroegen de kinderen uit drie gemeenschappen in het district de autoriteiten om geld en middelen beschikbaar te stellen voor `Child Welfare Committees'. Dit zijn comités op dorpsniveau die de rechten van kinderen beschermen.

Unieke kunstvormen
De tentoonstelling bestond onder andere uit een muurschildering, body paintings, een fotoverhaal, schilderingen, een plattegrond en foto's door kinderen en jongeren van 8 tot 22 jaar. De foto's en creatieve kunstwerken gaven goed weer waar kinderen zich veilig of juist onveilig door voelen. Onveilige plekken zijn bijvoorbeeld de bosjes - vanwege slangen - en de videohal, waar films voor volwassenen getoond worden. De beschilderde muur van bijna drie meter hoog bracht de schending van een aantal rechten van kinderen in beeld. De bodypaintings lieten zien wat de oorzaken en oplossingen voor problemen binnen de gemeenschap zijn.

Door de bijzondere kunstvormen, die grotendeels nieuw zijn in Sierra Leone, trok de tentoonstelling veel aandacht.