Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


De schoonste straten verdienen een feestje

22-juni-2009

Zuideramstel is een van de schoonste stadsdelen in Amsterdam, en dat willen we graag zo houden. Dat is de reden dat de afgelopen vier weken de campagne De juiste dag? Buiten zetten mag! is gevoerd.

Deze campagne is er op gericht om de spelregels voor het aanbieden van huisvuil, en in het bijzonder grofvuil, onder de aandacht te brengen.

Hoog bezoek
Tijdens de campagneperiode is er intensief gecontroleerd op het plaatsen van grofvuil bij de ondergrondse afvalcontainers. Aan de hand van deze controles werd er een top 10 van schoonste straten opgesteld. Het einde van de campagne is in zicht. Het moment is aangebroken om de drie schoonste straten bekend te maken. Deze straten worden op zaterdag 20 juni bezocht door portefeuillehouder Paul Slettenhaar en getrakteerd op muziek, koffie, thee, limonade en taart.

De schoonste straten zijn:

* Eendrachtstraat in de Rivierenbuurt (van 11.00 tot 11.45 uur)
* Prinses Marijkestraat in de Prinses Irenebuurt (van 12.00 tot 12.45 uur)

* Cannenburg in Buitenveldert (van 13.00 tot 13.45 uur)

Bemoedigend
Portefeuillehouder Paul Slettenhaar: Uit onderzoek bleek dat de bekendheid met de regels voor aanbieden van grofvuil beter kon. Daarom hebben we deze campagne gevoerd. De eerste resultaten zijn bemoedigend. Met elkaar houden we Zuideramstel schoon.