Ingezonden persbericht


Release single:
The Partysquad feat. Doyle Bramhall II & Erykah Badu - What You Live For (Laidback Luke remix)

The Partysquad en Erykah Badu vragen aandacht voor aidsproblematiek met nieuwe dance4life anthem

Amsterdam, 22 juni 2009 - The Partysquad en souldiva Erykah Badu hebben de handen ineengeslagen om namens dance4life aandacht te vragen voor de wereldwijde aidsproblematiek. Op woensdag 24 juni lanceren zij het nieuwe anthem 'What You Live For'. De opbrengst van de track gaat naar schools4life, het wereldwijde scholenproject van dance4life dat hiv en aids onder de aandacht van jongeren brengt. In Nederland is dance4life de jongerencampagne van STOP AIDS NOW!

De bijzondere samenwerking markeert het begin van de steun van de Amerikaanse 'queen of cool' voor de internationale organisatie dance4life. Erykah Badu, onder meer bekend van mega hits als 'Love Of My Life' en 'Tyrone', deelt de waarden en visie van dance4life en erkent het belang om maatschappelijke verandering teweeg te brengen.

"dance4life demonstrates that when you combine the power of music and dance with the determination of youth, you can change the world" Erykah Badu

The Partysquad
The Partysquad is sinds 2007 ambassadeur van dance4life. Het dj-team heeft zich sindsdien op diverse manieren voor de organisatie ingezet, onder andere met diverse belangeloze optredens tijdens diverse dance4life evenementen. Met deze nieuwe track treedt The Partysquad in de voetsporen van Tiësto & Maxi Jazz en Benjamin Bates, die in voorgaande jaren een track voor dance4life produceerden.

"Toen we hoorden dat het mogelijk was om een track met Erykah te doen sprongen we een gat in de lucht! Wij draaiden al haar platen grijs en kijken erg tegen haar op. Erykah voelt zich ook geroepen om haar steentje bij te dragen aan de goede 'cause' van dance4life en doordat we dit al gemeen hadden, lagen we meteen al op één lijn om een gezamenlijk liedje van de grond te brengen voor dance4life!" Ruben, The Partysquad

dance4life
Elke dag raken wereldwijd 6.800 mensen geïnfecteerd met hiv. De helft van hen is jonger dan 25 jaar. dance4life inspireert jongeren over de hele wereld om in actie te komen en de verspreiding van hiv en aids terug te dringen. Dans is voor dance4life een metafoor: dans is dynamisch, positief, energiek en een 'taal' die jongeren wereldwijd verbindt. dance4life geeft jongeren de mogelijkheden en middelen om zelf positieve maatschappelijke veranderingen te realiseren. Bijvoorbeeld door middel van inhoudelijke scholenprojecten die passen bij de belevingswereld van jongeren.

Inmiddels is dance4life actief in meer dan 20 landen en hebben al honderdduizenden jongeren deelgenomen aan de scholenprojecten. In 2014 wil dance4life 1 miljoen jongeren uit 34 landen hebben betrokken die zich inzetten voor de strijd tegen hiv en aids. dance4life Nederland is de jongerencampagne van STOP AIDS NOW!

Wereldwijde lancering
Op 24 juni wordt de track wereldwijd gelanceerd. 'The Partysquad feat. Doyle Bramhall II & Erykah Badu - What You Live For (Laidback Luke remix)' is vanaf 24 juni exclusief te downloaden als single via Beatport. Bovendien zal de track verschijnen op het tweede dance4life album, dat wordt gelanceerd op 26 juni.

/////EINDE PERSBERICHT/////