Gemeente Zandvoort


Commissie Raadszaken bespreekt voorstel 'Buurtbemiddeling'

Je hoeft echt geen trouwe kijker te zijn van de Rijdende Rechter om te beseffen dat heel wat zaakjes die hij behandelt voorkomen hadden kunnen organisatie, uitvoering, en evaluatie op zich.

De samenwerkende partijen stellen voldoende financiële middelen ter beschikking voor de organisatie en uitvoering van het project met een looptijd van drie jaar (juli 2009 - juli 2012). De samenwerkende partijen komen onderling een verdeling van de kosten overeen en Meerwaarde stelt haar organisatie en begeleiding ter beschikking. Het eventueel continueren van het project voor bepaalde/onbepaalde duur is afhankelijk van een positieve eindevaluatie 2,5 jaar na de start van het project. De samenwerkende partijen komen twee keer per jaar voor monitoring en bewaking van de doelstelling bijeen (het zogenaamde 'stuurgroepmodel'), op uitnodiging van de uitvoeringsorganisatie Meerwaarde en/of op verzoek van de partijen. Voor het aantal meldingen in Zandvoort is een bemiddelaarsteam nodig van circa 6 tot 10 vrijwilligers die onder begeleiding van de coördinator gekoppeld worden aan bewoners. De coördinator wordt aangesteld voor 5 uur per week voor de volgende taken:


- Ontwikkelen en onderhouden van een netwerk van verwijzers;
- Werven van geschikte vrijwilligers, organiseren van scholingsactiviteiten;
- Koppelen van vrijwilligers aan de burgers die bemiddeld gaan worden;
- Coachen van de vrijwilligers;

- Zorgen voor de praktische voorwaarden;

- Bewaking van de kwaliteit van buurtbemiddeling;
- Bijdragen aan evaluatie en ontwikkeling van het project.

Het hele voorstel lezen?
Raadscommissies>Vergaderingen>02-06-2009 Commissie Raadszaken 18 juni 2009. Wel helemaal naar beneden scrollen. Dáár vindt u alle stukken.