Ingezonden persbericht


Persbericht

Exact Software maakt eerste slag in specialisatie van het partnerkanaal

Delft - 22 junii 2009 - Exact Software Nederland B.V. ('Exact') veerkoopt en distribueert zijn producten op de Nederlandse markt voornamelijk via een partnernetwerk. De partnerstrategie van Exact is erop gericht om naast reguliere ook gespecialiseerde partners te verkrijgen; partners die zich met hun kennis en expertise richten op één oplossing of segment. Hiermee wordt specifieke en doelgerichte productondersteuning en -ontwikkeling voor de klanten geggarandeerd. In lijn met deze strategie verkoopt Exact per 1 juli 2009 de sales- en consultancy-activiteiten van zijn dochteronderneming Exact Easy Access ('Exea') aan Nobel B.V. ('Nobel'). Door deze verkoop wordt Nobel binnen het partnernetwerk van Exact de kennisspecialist op het gebied van magazijnmanagement en logistiek. Nobel verkrijgt daartoe het exclusief distributeurschap van Exact's producten Pick-IT en Supply Chain Portals voor de Nederlandse markt. De support en ontwikkeling van deze producten blijven echter de verantwoordelijkheid van Exact. Voor het bestaande partnerkanaal van Exact betekent deze overeenkomst concreet dat de Pick-IT en Supply Chain Portals per 1 juli 2009 uitsluitend via Nobel te verkrijgen zijn. Per 1 juli 2009 beëindigt Exact de verkoop van Easy Logistics en neemt Nobel de support en het onderhoud van lopende contracten over. Mark de Lange, Directeur Nobel, reageert: "Nobel is al jaren een partner van Exact. Gedurende deze tijd heeft Nobel bewust structurele samenwerking met Exact gezocht en zich meer en meer toegelegd op automatisering van logistieke processen. De overname van de Exact Easy Access-activiteiten van Exact is een logische vervolgstap waardoor wij niet alleen onze kennis en expertise op dit terrein verbreden en verdiepen, maar ook onze klanten nog beter kunnen bedienen." Paul Ramakers, Directeur Exact regio Nederland: "Al sinds de oprichting in 1984 werkt Exact op de Nederlandse markt met een indirect verkoopkanaal. In de afgelopen jaren hebben wij steeds weer gemerkt dat klanten in bepaalde branches behoefte hebben aan gespecialiseerde kennis en adviezen van onze partners. Om in die behoefte te kunnen voorzien, heeft Exact binnen zijn partnerbeleid voor specialisatie gekozen. Wij zijn ervan overtuigd dat met de verkoop van de Exact Easy Access- activiteiten aan Nobel de dienstverlening aan klanten in de logistieke sector verbeterd zal worden.'

Over Nobel
Nobel is een full-service ICT-partner met ruim 250 medewerkers, die organisaties helpt bij het realiseren van hun bedrijfsdoelstellingen door nadruk te leggen op een goede harmonie tussen de business en ICT. Nobel richt zijn activiteiten op het verbeteren van bedrijfsprocessen, ondersteunende applicaties en infrastructuur door het leveren van advies, implementatie en beheerdiensten of uitbesteding van ICT-functies. Nobel is een toonaangevende partner van Exact in de Nederlandse markt.

Over Exact Software
Exact Software werd in 1984 opgericht en is een internationaal vooraanstaande producent van zakelijke software. Naast traditionele, geïntegreerde oplossingen voor enterprise resource planning (ERP) ontwikkelt Exact Software daaraan gerelateerde oplossingen voor onder andere human resource management (HRM), customer relationship management (CRM), corporate performance management (CPM), project management en elektronische workflow.

Exact Software heeft zijn hoofdkantoor in Delft en onderhoudt daarnaast een netwerk van vestigingen in Europa, het Midden-Oosten, Noord- en Zuid-Amerika, Azië, Australië en Afrika. Met ongeveer 2.500 medewerkers, vestigingen in ruim 40 landen en oplossingen die beschikbaar zijn in 40 talen bedient Exact Software momenteel klanten in meer dan 125 landen.

In 2008 bedroeg de omzet ¤ 261.0 miljoen. Sinds juni 1999 is Exact Holding N.V. genoteerd aan Euronext Amsterdam.