Gemeente Diemen


Diemen in top 10 beste gemeenten

Waar kun je goed wonen in Nederland? In elk geval in de gemeente Diemen, bleek uit het jaarlijkse onderzoek van weekblad Elsevier. De gemeente eindigde van de 441 gemeenten op de tiende plaats!

"Een eervolle plaats, we herkennen de waardering voor het wonen hier. Onze opdracht is nu het vast te houden of waar mogelijk nog te verbeteren", aldus een trotse burgemeester Koopmanschap. Diemen heeft volgens het onderzoek "de geneugten van de grote stad en de natuur, zonder de lasten".
Diemen scoorde vooral erg goed op de zorgvoorzieningen, bereikbaarheid, verkeersveiligheid en de nabijheid van onderwijs, arbeidsplaatsen en cultuur. Hieruit blijkt dat de Diemenaar de rust, natuur en geborgenheid vindt in Diemen en voor veel voorzieningen naar de nabijgelegen hoofdstad gaat. Het belangrijkste punt waarop Diemen zich nog kan verbeteren is op het gebied van veiligheid. Een punt waarop nagenoeg alle gemeenten, met uitzondering van de allerkleinsten, matig scoren. Burgemeester Koopmanschap: "We weten dat Diemenaren tevreden zijn over het wonen hier, de nabijheid van Amsterdam, het groen, de goede verbindingen en de voorzieningen. Historisch erfgoed hebben we maar weinig en daar veranderen we niet zo veel aan. Op het punt van veiligheid zijn we -zoals bekend- bezig om stappen te zetten."

Beoordeling
Het weekblad Elsevier doet jaarlijks onderzoek naar 'De beste gemeenten'. Alle 441 gemeenten van Nederland krijgen een beoordeling. De belangrijkste punten:

* Welke gemeente biedt de beste mix van fraai wonen, natuur en recreatie?

* Hoe zit het met de werkgelegenheid, de nabijheid van ziekenhuizen, scholen, winkels, cultuur en uitgaansleven?
* Waar is het sociaal klimaat prettig, de criminaliteit laag?

Uitslag
Naarden is voor 2009 de beste gemeente om te wonen. Tweede is Amstelveen en derde is Heemstede. Pekela, Bellingwedde en Vlagtwedde eindigen onderaan. Diemen eindigde als tiende, met Amsterdam kort daarachter als dertiende.

---

Postadres:
Gemeente Diemen
Postbus 191
1110 AD
Diemen

Bezoekadres:
D.J. Den Hartoglaan 1
Tel.: (020) 314 46 44
Fax: (020) 314 46 35
E-mail: info@diemen.nl

---