NCRV

Xperience

Een fotoshoot voor JAN, studenten Fashion & Design en Renate Verbaan in Xperience

Dinsdag 23 juni

21.00 uur, Nederland 3

Hoe zou het zijn als je je talent mag bewijzen bij een topper op jouw vakgebied? Als je in de praktijk kunt leren van een expert, die wereldberoemd is op zijn vakgebied? In de aflevering van dinsdag 23 juni staat een fotoshoot voor JAN magazine met Renate Verbaan op het spel.

Renate geeft via een videoboodschap aan dat ze een stylist zoekt voor een fotoshoot in New York. Boris, Meegan en Sophie volgen de opleiding Fashion & Design en gaan de competitie aan om deze droomopdracht. Als de winnaar het goed doet mag hij/zij stage lopen bij de JAN waar de fotoshoot voor gedaan wordt. De studenten moeten hun gevoel voor stijl in verschillende opdrachten bewijzen. De eerste opdracht is het uitzoeken van kleding voor een modepagina. De kleding moeten de studenten binnen een vastgestelde tijd shoppen bij twee modepersbureaus.

Twee studenten weten de beste kleding te vinden en mogen door naar opdracht twee, een fotoshoot. Voor deze opdracht moeten ze een model stylen en zorgen dat de fotograaf de winnende foto maakt. De student met de beste foto gaat naar New York. Daar mag hij/zij eerst een geschikte locatie zoeken en vervolgens de foto van Rentate stylen. Kan hij/zij met Renate ook een winnende foto maken?

De presentatie van Xperience is in handen van Evelien Bosch.