Gemeente Westervoort

Vrijwilligers verzekerd in Westervoort!

De gemeente Westervoort heeft voor alle Westervoortse vrijwilligers een verzekering afgesloten, waarmee vergoeding kan worden geboden voor schade door ongevallen, schade aan persoonlijke eigendommen en aansprakelijkheidsschade.

Voor vrijwilligers, mantelzorgers en besturen van Westervoortse organisaties met vrijwilligers is er op dinsdag 23 juni 2009 vanaf 19.30 uur een informatieavond over deze gratis verzekering in de raadzaal van het gemeentehuis.
Op deze avond ontvangt wethouder Breunissen de belangstellenden voor een toelichting op de Vrijwilligerspolis. De heer A. Mengerink van Centraal Beheer Achmea is aanwezig om een presentatie te verzorgen en vragen te beantwoorden.

Verzekeringspakket
De gemeente Westervoort heeft de vrijwilligerspolis afgesloten bij Centraal Beheer Achmea. Het pakket bestaat uit een BasisPolis en een PlusPolis.

BasisPolis

- Ongevallen- en persoonlijke eigendommenverzekering voor Vrijwilligers

- Aansprakelijkheidsverzekering voor Vrijwilligers PlusPolis:

- Aansprakelijkheidsverzekering voor Rechtspersonen
- Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering voor Vrijwilligers
- Verkeersaansprakelijkheidsverzekering voor Rechtspersonen
- Rechtsbijstandverzekering voor Vrijwilligers

De verzekeringspakketten bieden een goede dekking. Er is geen administratie of registratie van de vrijwilligers nodig: elke vrijwilliger, actief in de gemeente of actief voor een organisatie uit de gemeente is verzekerd.

Schade... en dan?
Op de website van de gemeente, te vinden onder www.westervoort.nl, staat een digitaal schadeformulier. De vrijwilliger of rechtspersoon vult het formulier in en stuurt deze digitaal naar de gemeente. Een schadeformulier kan ook afgehaald worden bij de receptie van de gemeente Westervoort, Dorpsplein 1 in Westervoort. De gemeente stuurt de claim naar Centraal Beheer Achmea.
Centraal Beheer Achmea wikkelt de schade rechtstreeks af met de benadeelde. De gemeente ontvangt een overzicht van aangevraagde en uitgekeerde schadevergoedingen. De gemeente bemoeit zich niet met het proces van schadeafwikkeling. Als er vragen zijn, dan kan de vrijwilliger contact opnemen met Centraal Beheer.

Dorpsplein 1 6931 CZ; P: Postbus 40 6930 AA; T: (026) 3179911; F: (026) 3113623 E: gemeente@westervoort.nl