Gemeente Lingewaard


´Ondernemen nu en in de toekomst´ is het thema van de informatieavond in Elst op dinsdag 23 juni 2009. De Kamer van Koophandel en de gemeenten Overbetuwe en Lingewaard willen ondernemers bijstaan tijdens de huidige economische recessie en alles in het werk stellen om hen hier doorheen te helpen en organiseren daarom deze bijeenkomst.

Consumentenvertrouwen
Tot oktober vorig jaar was er nog sprake van een economie die op volle toeren draaide. Inmiddels zitten we midden in een recessie. Het bedrijfsleven ervaart steeds meer gevolgen van economische crisis in omzet, export en winst. Beginnend met een kredietcrisis, is het sterk gedaalde consumentenvertrouwen momenteel de belangrijkste factor die de recessie laat aanhouden. Herstellen van dit vertrouwen is dan ook van groot belang.

Overbetuwe en Lingewaard
Ondernemers in Lingewaard en Overbetuwe zien nog kansen, het aantal gestarte bedrijven neemt daar toe. Het aantal starters in Lingewaard neemt toe, van 167 in 2007 naar 223 in 2008. Om ondernemers in Lingewaard en Overbetuwe te informeren over wat te doen in deze tijden, met elkaar de problemen te delen, maar juist ook met elkaar de kansen te benoemen, organiseren de gemeenten samen met de Kamer van Koophandel Centraal
Gelderland op de 23^e een informatiebijeenkomst.

Programma
Ondernemers zijn op dinsdag 23 juni vanaf 19.15 uur uitgenodigd bij Landgoed De Bronzen Wereld in Elst. Het programma duurt van 19.30 uur tot 21.30 uur en bestaat uit presentaties over financiering in moeilijke tijden, het voorkomen van een faillissement en het vasthouden van klanten. Burgemeester Tuijnman (Overbetuwe) en wethouder Economische Zaken Jansen (Lingewaard) nemen deel aan een interactieve sessie om samen met ondernemers de kansen voor de toekomst te benoemen.

Aanmelden en vragen
Ondernemers kunnen zich aanmelden via www.kvk.nl/informatieavondelst

download Programma