Pijnacker-Nootdorp


datum 17 juni 2009


***Uitnodiging voor de pers*** Ondertekening samenwerkingovereenkomst Zorgnetwerk 0-23 jaar

Dinsdag 23 juni ondertekenen deelnemers van de Zorgnetwerken: zorg- en welzijns instellingen, jeugdgezondheids en schoolbesturen een samenwerkingsovereenkomst om de samenwerking binnen de Zorgnetwerken voor jongeren van 0 tot 23 jaar te versterken en te voorkomen dat professionals langs elkaar heen werken. De ondertekening vindt plaats tijdens het Lokaal Educatief Overleg (LEO) in het Cultureel centrum CulturA, Dorpsstraat 7 in Nootdorp. U bent vanaf 16.00 uur van harte welkom om deze bijeenkomst bij te wonen.

De Zorgnetwerken zijn onderdeel van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) dat op dit moment door de gemeente Pijnacker-Nootdorp en haar partners wordt ontwikkeld. Het CJG zal een laagdrempelig en centraal punt vormen waar ouders en jongeren terecht kunnen voor vragen over opvoeden en opgroeien. Daarnaast wordt er binnen het CJG adequate en passende hulp geboden voor álle ouders en kinderen, waarbij de professionals de hulp coördineren en op elkaar afstemmen.

Veel professionals uit het onderwijsveld, kinderopvang, peuterspeelzaalwerk en hulpverleningsinstellingen, hebben een bijdrage geleverd en samen met de gemeente gewerkt aan één van de thema's binnen het integraal jeugdbeleid en/of de Lokaal Educatieve Agenda. Één van de concrete resultaten is het tot stand brengen van nieuwe afspraken over samenwerking binnen de Zorgnetwerken voor de jeugd van 0-23 jaar.

Programma 23 juni 2009
Het programma van de ondertekening samenwerkingsovereenkomst ziet er als volgt uit:

16.00 - 16.45 uur Ontvangst met een drankje 16.45 - 17.00 uur Inleiding door wethouder L. Suijker 17.00 - 17.15 uur Ondertekening samenwerkingsovereenkomst door deelnemende partijen. 17.15 - 17.45 uur Optreden door theatergroep de Wilde Spinazie, uitbeelding hoe de samenwerking binnen de Zorgnetwerken kan lopen 17.45 - 18.30 uur Afsluiting onder het genot van een hapje en drankje en de mogelijkheid tot het stellen van vragen

Alle reden om op 23 juni samen te proosten op de behaalde resultaten en op de samenwerking in de toekomst. U bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.





Deelnemende partijen binnen de Zorgnetwerken 0-23 jaar
- Gemeente Pijnacker-Nootdorp, vertegenwoordigd door wethouder de heer, L.C.H. Suijker
- Peuterspeelzaal, Stichting PePijN
- Kinderopvang, Stichting Kinderopvang Pijnacker
- Kinderopvang, Kern Kinderopvang
- Kinderopvang, SKS Alles Kids
- Jeugd en Gezin Careyn (Jeugdgezondheidszorg en Thuisbegeleiding)
- Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst Zuid-HollandWest
- Leerplicht/ RMC1 Gemeente Pijnacker-Nootdorp
- Bureau Jeugdzorg

- Schoolmaatschappelijk werk, St. MEE Zuid-Holland Noord
- Algemeen Maatschappelijk Werk, Kwadraad
- Politie, Politie Haaglanden, Bureau Pijnacker-Nootdorp
- Jongerenwerk, Stichting Jeugd en Jongerenwerk Midden Holland
- Halt Hollands Midden Haaglanden
- Stichting Geestelijke Gezondheidszorg Delfland
- Schoolbesturen Primair en Voortgezet Onderwijs o Stichting Scholengroep Holland, Nieuwekerk aan den IJssel o Vereniging voor Protestants Christelijk Basisonderwijs Pijnacker-Nootdorp, Nootdorp o Schoolbestuur Stichting Katholiek Onderwijs Pijnacker, Pijnacker o Schoolbestuur, Laurentius Stichting, Delft o Schoolbestuur, Lucas Onderwijs, Den Haag

Pagina 2/2 17 juni 2009