Stadsdeel Zeeburg


---

Eenrichtingsverkeer vanaf 23 juni

Oostelijke Handelskade voor 3 jaar in één richting afgesloten

18 juni 2009
De Oostelijke Handelskade in het Oostelijk Havengebied is in één richting dicht voor het autoverkeer gedurende drie jaar. Auto's kunnen dan alleen nog vanaf de Piet Heinkade rijden. Het eenrichtingsverkeer gaat in op dinsdag 23 juni en duurt tot medio 2012. Voor voetgangers en fietsers blijft de Oostelijke Handelskade in beide richtingen open.

Bij de Van Hengelstraat/Van Eesterenlaan worden auto's omgeleid via de kruising Van Eesterenlaan/Borneolaan. Het stadsdeel zet zich in om dit kruispunt veiliger te maken vanwege het toenemende verkeersdruk in de komende drie jaren.

Op maandagavond 22 juni 2009 van 19.00 uur tot dinsdagochtend 23 juni 07.00 uur is de Oostelijke Handelskade geheel afgesloten om de rijweg gereed te maken voor eenrichtingsverkeer. Tijdens het nachtwerk wordt op het wegdek een nieuwe belijning aangebracht en er worden hekken en verkeersborden geplaatst. Gedurende het nachtwerk geldt op de hele Oostelijke Handelskade een parkeerverbod. Staan er nog voertuigen geparkeerd bij de start van het werk op maandagavond 22 juni, dan worden deze voertuigen weggesleept.

De reden voor het instellen van eenrichtingsverkeer is de bouw van het wooncomplex Argentinië aan de Oostelijke Handelskade/Veemkade. Als onderdeel van het grootstedelijk ontwikkelingsproject voor de Zuidelijke IJoever, realiseert de woningcorporatie Stadgenoot in dit complex appartementen en een inpandige parkeergarage. Het afgesloten deel van de Oostelijke Handelskade wordt gebruikt als werkterrein. De bouw duurt drie jaar. Informatie over het bouwproject is te verkrijgen bij projectleider Henk van Os van Kristal Projectontwikkeling, telefoon (020) 487 3192.

---