Vlaamse Overheid

voetgangersbrug over de E40: Wetteren (afrit 17) - beide richtingen

Werkzaamheden aan de fiets- en voetgangersbrug over de E40: Wetteren (afrit 17) - beide richtingen

Persmededeling van de Vlaamse Regering

donderdag 18 juni 2009

Van 23 juni tot en met 26 juni 2009 zal het agentschap Wegen en Verkeer tussen 21 uur en 6 uur werken uitvoeren voor het plaatsen van architecturale verlichting aan de fiets- en voetgangersbrug en het monumentaal prieeltje van het toegangscomplex E40 te Wetteren. Om de hinder tot een minimum te beperken, worden de werkzaamheden 's nachts uitgevoerd.

Doel van de werkzaamheden
De fietsersbrug en het prieeltje worden voorzien van architecturale LED-verlichting. Deze verlichting zal een dynamisch karakter krijgen door volgens een bepaald scenario lichtpunten afwisselend op volledig vermogen te laten stralen en te dimmen. Het concept bestaat enerzijds uit een continue LED-line verlichting die de zijvlakken van de boogconstructie van de brug aanstraalt en anderzijds uit een aantal LED-projectoren die vanop de brugbogen de inox tuikabels verlichten. De aard van deze verlichting zal er in de eerste plaats voor zorgen dat de speciale architectuur van de brug ook in het donker wordt geaccentueerd. Ze zal nog duidelijker als baken en herkenningspunt kunnen fungeren. De verlichting zal enkel branden als de andere straatverlichting in dienst is. Het verlichtingsconcept wordt uitgevoerd volgens een ontwerp van het studiebureau Kreios BVBA uit Schilde.

Verkeerssituatie
De werkzaamheden vinden plaats van dinsdagavond 23 juni tot en met vrijdag 26 juni 2009, telkens van 21 uur tot 6 uur, en zullen gefaseerd verlopen. Op 23 juni wordt de eerste fase uitgevoerd waarbij de pechstrook en rechterrijstrook richting Brussel afgesloten wordt. Voor fase 2 wordt op 24 juni de midden- en linkerrijstrook in beide richtingen afgesloten. En op 25 juni zal tot slot de rechterrijstrook en de pechstrook richting Oostende niet beschikbaar zijn. Op vrijdag 26 juni zal er geen hinder meer zijn voor het verkeer.

Over het Agentschap Wegen en Verkeer
Vlaanderen telt ongeveer 5400 km gewestwegen en 1500 km autosnelwegen. De 1700 werknemers van het Agentschap Wegen en Verkeer zijn verantwoordelijk voor de aanleg, het onderhoud en het optimaliseren van die gewest- en autosnelwegen. Het agentschap maakt deel uit van het beleidsdomein Mobiliteit en Openbare Werken van de Vlaamse overheid.
Een overzicht van alle lopende en geplande wegwerkzaamheden vindt u op www.wegenwerken.be.

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Joke De Rocker, Agentschap Wegen en Verkeer Tel: 09 244 82 11
Fax: 09 244 82 00
E-mail: elektriciteit.mechanica.gent@vlaanderen.be