Gemeente Almelo

WieKent Nederland in Almelo

18 juni 2009 - Almelo staat op 23 en 24 juni centraal tijdens de televisieopnamen van het RTL4 programma WieKent Nederland. WieKent Nederland is een tv-programma waarbij twee duos van bekende Nederlanders een stad of regio ontdekken en daarbij strijden om de titel Wiekent Nederland het beste?

Nicolette van Dam (onder meer bekend van programma's `Ik Wed Dat Ik Het Kan' en `Voetbalvrouwen') presenteert het programma. Samen met vier bekende Nederlanders, die twee teams vormen, bezoekt zij verschillende bijzondere en spraakmakende locaties in Almelo. De kandidaten die Almelo bezoeken zijn Ursel de Geer, Myrna Goossen, Pauline de Wilde en Ruben Dingemans. Laatstgenoemde is vooral bekend van zijn rol als nieuwslezer bij Goedemorgen Nederland.

Opnamelocaties

De teams krijgen ter plekke vragen en opdrachten die een duidelijke link hebben met de plek waar zij zich op dat moment bevinden. De quizvragen draaien om kennis en om beleving. De kandidaten brengen onder meer een bezoek aan Bolletje en Urenco. Ook natuurgebieden `de Doorbraak' en `de Wendel' van het Waterschap Regge en Dinkel zijn het decor van het programma. De Almelose Ruiterdagen spelen ook een prominente rol tijdens de opnames. De `grande' finale vindt op woensdag vanaf 16.00 uur plaats bij restaurant `het Maatveld'.

Opnamedagen en uitzending

De opnames vinden plaats op dinsdag 23 en woensdag 24 juni. Het programma wordt in september uitgezonden op RTL4. De exacte datum is op dit moment nog niet bekend. De uitzending zal zijn op een zaterdagavond vanaf 19.00 uur en wordt op de zondag erna herhaald.