Gemeente Heemskerk


donderdag, 18 juni 2009

Oplevering kunstwerk Gracia Khouw

Kunstenaar Gracia Khouw heeft haar werkzaamheden afgerond. Het voorzieningengebouwtje in de Broekpolder, op de hoek van Tacitus en de Laan van Archeologie, is een kunstwerk geworden. Op dinsdag 23 juni aanstaande wordt om 16.30 uur het kunstwerk feestelijk opgeleverd. Woordenboekmaker en taalkundige Riemer Reinsma houdt een korte inleiding bij het werk.

Broekpolderbewoners zijn van harte welkom bij deze feestelijke oplevering. Maar natuurlijk zijn ook inwoners uit andere delen van Beverwijk en Heemskerk welkom. Vooral degenen die uitdrukkingen en gezegden hebben ingestuurd en een bijdrage hebben geleverd aan het kunstwerk. Voor hen heeft de kunstenaar een klein kunstwerk beschikbaar, dat natuurlijk verband houdt met het grote kunstwerk.

Het gebouwtje bevindt zich op een kruispunt van wegen. Dit bracht de kunstenaar op het idee om uitdrukkingen die gaan over de weg te verzamelen en deze grafisch weer te geven als kunstwerk. Ze verzamelde zelf maar riep ook inwoners van Beverwijk en Heemskerk op om mee te doen. De oproepen in de pers, door middel van kaarten en op de lokale radio, leverden zo'n 45 reacties op.
De meeste van de uitdrukkingen kregen een plaats in het kunstwerk.
---