Gemeente Hulst


Persbericht - 19.06.2009

Afsluiting Grote Bagijnestraat

In het najaar van 2007 werden de panden aan de Grote Bagijnestraat te Hulst - gelegen ter hoogte van de Kreupelstraat - gesloopt. Op deze locatie worden 23 appartementen gerealiseerd.
De bouw wordt nu gestart en zal circa 12 maanden in beslag nemen.

Voor aanvang van de werkzaamheden moet Delta NV ter plaatse werkzaamheden verrichten.
Deze worden uitgevoerd op dinsdag 23 juni 2009. In verband met deze werkzaamheden is de Grote Bagijnestraat op die dag vanaf 11.00 tot circa 16.00 uur afgesloten voor het doorgaande verkeer.

Bij aanvang van de bouwwerkzaamheden worden boorwerkzaamheden uitgevoerd voor de fundering. Voor deze werkzaamheden is een boorstelling nodig. De aan- en afvoer van deze boorstelling gebeurt op een dieptelader. Het betreft een bijzonder transport, dat plaatsvindt op woensdag 24 en donderdag 25 juni 2009.

Op woensdag 24 juni 2009 wordt het gevaarte de binnenstad ingeloodst. Dit gebeurt rond de klok van 7.00 uur. Vanaf 7.00 tot circa 9.30 uur is de Grote Bagijnestraat voor het verkeer afgesloten. Op de hoek Schuttershof Grote Bagijnestraat wordt de boorstelling gelost, en vandaar verder getransporteerd naar de bouwlocatie. Op het moment dat de bouwstelling van de dieplader wordt gehaald, is de kruising Schuttershof Grote Bagijnestraat voor het verkeer afgesloten. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid. Bijzondere aandacht gaat daarbij uit naar het verkeer dat de binnenstad via de Zoutestraat wil inrijden. Zij worden op de kruising Zoutestraat Glacisweg reeds omgeleid. Datzelfde geldt voor de kruising Dubbele Poort Godsplein. Er geldt op deze dag vanaf 7.00 tot 9.30 uur een parkeerverbod in de Grote Bagijnestraat voor het gedeelte gelegen tussen het Schuttershof en de bouwlocatie.

Op donderdag 25 juni 2009 worden de werkzaamheden afgerond. De boorstelling zal die dag weer worden afgevoerd. Daarmee wordt om circa 11.00 uur een start gemaakt.
Vanaf 11.00 tot circa 16.00 uur is de Grote Bagijnestraat voor het verkeer afgesloten.
Ook hierbij geldt dat het gevaarte op de hoek Grote Bagijnestraat - het Schuttershof op de dieplader wordt geladen. Op dat moment is de kruising Schuttershof Grote Bagijnestraat voor het verkeer afgesloten. Het verkeer wordt dan opnieuw ter plaatse omgeleid. Bijzondere aandacht gaat daarbij uit naar het verkeer dat de binnenstad via de Zoutestraat wil inrijden. Zij worden op de kruising Zoutestraat Glacisweg reeds omgeleid. Datzelfde geldt voor de kruising Dubbele Poort Godsplein.
Er geldt op deze dag vanaf 11.00 tot 16.00 uur een parkeerverbod in de Grote Bagijnestraat voor het gedeelte gelegen tussen het Schuttershof en de bouwlocatie.

---

Gemeente Hulst stafafdeling - Communicatie
Annelies Kempe
Tel : 0114-389138
Fax : 0114-314627
Email: communicatie@gemeentehulst.nl