Ingezonden persbericht

PERSBERICHT Groningen, 15 juni 2009

Dinsdag 23 Juni:

BIJEENKOMST VOOR ME/CVS-PATIËNTEN OVER UWV-KEURINGEN TWENTE

De Steungroep ME en Arbeidsongeschiktheid organiseert op dinsdag 23 juni opnieuw een bijeenkomst in Hengelo over de UWV-keuringen. Op zo'n bijeenkomst vorig jaar september kwam grote onvrede naar voren over de manier waarop het UWV in Twente de arbeids(on)geschiktheid van mensen met ME/CVS beoordeelt. De aanwezige vertegenwoordiger van het UWV leek de klachten serieus te nemen en zegde toe om wat hij gehoord had binnen het UWV aan de orde te stellen. 'UWV belooft beterschap' stond de volgende dag in het dagblad Tubantia. Op 23 juni moet duidelijk worden wat daarvan is terecht gekomen en wat mensen kunnen doen als zij niet tevreden zijn over de manier waarop het UWV hen behandelt.

Voor: ME/CVS-patiënten die te maken hebben met WIA, WAJONG, WAO of WAZ en hun begeleiders en hulpverleners.

Datum: dinsdag 23 Juni 2009

Zaal: Tuindorphotel 't Lansink

Adres: CT Storkstraat 18 7553 AR, Hengelo

Tijd: 13.30 - 17.00 uur (Zaal open 13.00 uur)

Meer informatie en een voorbeeldbrief om een klacht in te dienen bij het UWV is te vinden op www.steungroep.nl

Sprekers:

De heer Edwin Khoe, verzekeringsarts bij UWV Hengelo zal vertellen wat er is gebeurd naar aanleiding van de bijeenkomst in september en hoe het UWV arbeidsongeschiktheid bij ME/CVS beoordeelt.

Mevrouw Ynske Jansen van de Steungroep ME en Arbeidsongeschiktheid over de actuele stand van zaken met betrekking tot de keuringen en het keuringsprotocol CVS.

Mr. Sjoerd Visser, advocaat met veel ervaring met onder andere ME/CVS- en fibromyalgiezaken, geeft informatie over herziening en bezwaar en beroep tegen beslissingen van het UWV.

Er is ruime gelegenheid om ervaringen te delen en vragen te stellen

De zaalruimte is beperkt, belangstellenden worden daarom verzocht

zich zo van tevoren aan te melden via info@steungroep.nl of telefoon 050-549 29 06.

De toegangsprijs, inclusief koffie, thee en hapje en drankje na afloop, bedraagt ¤ 5 voor donateurs van de Steungroepen ¤ 7,- voor niet-donateurs. Het bedrag kan overgemaakt worden op girorekening 6833476 o.v.v. 'Informatiemiddag 23 juni'. Bij betaling graag de adresgegevens vermelden. Na ontvangst van betaling wordt de deelnamebevestiging, het programma en een routebeschrijving toegestuurd.

De Steungroep ME en Arbeidsongeschiktheid behartigt de belangen van ME/CVS-patiënten op het gebied van werk, inkomen, school/studie en voorzieningen. Meer informatie: www.steungroep.nl

Noot voor redacties,