Oranjewoud


Oranjewoud reikt Award Externe Veiligheid uit

De nationale conferentie Externe Veiligheid vindt voor de zevende keer plaats op 23 en 24 juni a.s. in het WTC in Rotterdam. Tijdens deze conferentie reikt Oranjewoud de Award Externe Veiligheid uit. Overheden, bedrijven en instanties die hun externe veiligheidsbeleid het beste op orde hebben maken kans op deze Award. De selectie zal worden gedaan door een jury waarin VROM en de winnaar van vorig jaar zitting nemen.

Basisnet vervoer gevaarlijke stoffen, verantwoording groepsrisico en de Nieuwe Wet ruimtelijke ordening: de conferentie is voor iedereen die zich bezighoudt met het vervoer en de opslag van gevaarlijke stoffen. Oplossingen worden besproken voor knelpunten tussen veiligheid en ruimtelijke ordening. Het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid organiseert de conferentie.

Award
De Oranjewoud Award Externe Veiligheid wordt vanaf 2007 jaarlijks uitgereikt. Met de award laat Oranjewoud zien dat externe veiligheid een belangrijk speerpunt is van de organisatie. Daarnaast wil Oranjewoud, vanuit haar rol van maatschappelijk ondernemen, organisaties stimuleren om de externe veiligheid te verbeteren. Organisaties die in aanmerking willen komen voor de Oranjewoud Award Externe Veiligheid 2009 kunnen zich opgeven via www.conferentie-externeveiligheid.nl.

Alle inzendingen worden beoordeeld door een jury (commissie van repliek). Er wordt gekeken naar welke mate het bedrijf de veiligheid heeft verbeterd en in hoeverre er is samengewerkt met andere partijen. Vorig jaar kwam de provincie Zeeland als winnaar uit de bus. Provincie Zeeland kwam als winnaar uit de bus omdat de provincie al langjarig actief betrokken is bij dit onderwerp door enerzijds haar inspanning bij de oplossingsroutes van complexe knelpunten, zoals Sluiskil en de Westerschelde en anderzijds door haar constructieve houding bij de aanpak van Gevaarlijke Stoffen.