Gemeente Oirschot

Openbare raadsbijeenkomsten:

Ø Openbare Raadsvergadering 23 juni 2009
Om 18.00 uur vindt er een openbare raadsvergadering plaats in de raadszaal van het gemeentehuis. Aan de orde komt de Kadernota 2010.

Met de kadernota geeft de gemeenteraad richting aan het gewenste beleid voor het komende begrotingsjaar. Ter voorbereiding van de programmabegroting zijn in de kadernota wensen voor 2010 op een rij gezet.

Ø Samenvatting opiniërende raadsbijeenkomst 9 juni 2009

Sportcentrum De Kemmer

Mening van:
Dorpsvisie Op korte termijn is besluit nodig. Voorstander van centraliseren van de binnensport. DO zonder bezuinigingen realiseren. CDA Wil nog overleg in fractie, nog geen gedragen standpunt PvdA Belangrijke afweging nu maken. Wil nog helderheid over financiële plaatje bouw hal bij Kempenhorst en wat dat betekent voor De Kemmer. DGM Is voorstander van centralisatie van binnensport. Bouw gymhal bij Kempenhorst kan ook op draagvlak rekenen. Wil duidelijk financiële info om afweging te kunnen maken.
VVD Wil afstappen van kader centralisatie van binnensport indien nodig. Willen meer financiële duidelijkheid en informatie om afweging te kunnen maken.
Heijden/Maas Willen meer informatie over optie bouw bij Kempenhorst. Zijn voorstander van gymzalen bij Kempenhorstcollege en zijn niet overtuigd dat dat duurder is dan realisatie van DO.

Conclusie voorzitter:
Alle partijen op Dorpsvisie na willen nog nadere informatie over bouw gymzalen bij het Kempenhorstcollege. Op basis daarvan is nog fractieberaad nodig.

Afspraken / Verdere procedure:
Wethouder levert:
meer info over optie bouw hal bij Kempenhorstcollege bezettingsgraad van De Kemmer op basis van DO
antwoord op vraag waarom bij bouw hal bij Kempenhorst het fonds Bovenwijkse Voorzieningen niet als dekkingsmiddel ingezet kan worden Voorstel staat geagendeerd voor de besluitvormende raadsvergadering van 30 juni.