Gemeente Oost-Gelre


Gemeente Oost Gelre
19 juni 2009


--Persbericht-

Oost Gelre vraag per brief aandacht voor N18

Op 23 juni 2009 staat de tracékeuze N18 Varsseveld - Enschede op de agenda van de Kamercommissie Verkeer en Waterstaat. De gemeente Oost Gelre heeft een brief gestuurd om haar standpunt daarin nog eens extra onder de aandacht te brengen. Ook doet ze een oproep om oog te hebben voor de onmogelijke positie waarin Oost Gelre mogelijk geplaatst wordt.

Oost Gelre vraagt de commissie nadrukkelijk oog te hebben voor de onmogelijke positie van deze gemeente, als gekozen wordt voor een tracéalternatief waarbij de huidige N18-inrichting voor langere tijd moet blijven functioneren. De negatieve gevolgen hiervan voor de leefbaarheid en veiligheid in Oost Gelre pleiten daarom voor een oplossing die ook op de middellange termijn robuust genoeg is om de N18 als stroomweg te laten functioneren.

Oost Gelre hoopt op een spoedig besluit van de minister over de aanleg van de 2e fase, het gedeelte tussen Groenlo en Varsseveld. De mogelijke verlenging van het meerjarenprogramma voor aanleg en onderhoud van wegen (MIRT) biedt mogelijkheden om budgetruimte te creëren voor financiering van de 2e fase. Hiervoor is circa E 200 miljoen extra nodig. De keuze voor het tracédeel tussen Groenlo en Varsseveld, uitsluitend gebaseerd op het thans beschikbare budget, wordt daarom door Oost Gelre als een gemiste kans bestempeld.

Het gemeentebestuur van Oost Gelre nodigt in haar brief de commissieleden van harte uit om de problematiek met eigen ogen te aanschouwen en na het zomerreces een werkbezoek te brengen aan de Achterhoek en Oost Gelre in het bijzonder.



Gemeente Oost-Gelre