Opsporing Verzocht Elke dinsdag, 21.50 uur op Ned. 1.
Herhaling: woensdag, 10.05 uur op Ned. 2.
Zaken dinsdag 23 juni

* Naaldwijk: Woningoverval

* Eindhoven: Overvallen tankstations

* Neede: Tasjesroof

* IJmuiden: Overvallen snackbar

* Bakel: Gewapende woningoverval

* Oldenzaal: Moord Diana Winkel

* Ermelo: Gewelddadige overval

* Resultaten uitzending 16 juni

Naaldwijk: Woningoverval
Maandag 4 mei, rond 20.15 uur, overvalt een jongeman op gewelddadige manier een 80-jarige vrouw in haar huis aan het Verdipark in Naaldwijk. Hij eist geld en bedreigt en verwondt haar met een mes. Van de dader is een compositietekening gemaakt.

Eindhoven: Overvallen tankstations
Zondag 10 mei, om 16.30 uur, overvalt een man een tankstation in Waalre. Nog diezelfde maand (zondag 17 + zaterdag 23 mei) overvalt deze man twee keer een tankstation in Eindhoven. En alle drie de keren wordt hij gefilmd.

Neede: Tasjesroof
Een 45-jarige vrouw uit het Gelderse Rietmolen (Gelderland) is woensdag 6 mei, rond 15.00 uur, op de Es in het dorp Neede van haar tas beroofd. De vrouw wilde net de omzet van haar supermarkt gaan storten bij een bank in Neede. De daders rijden in een opvallend paars busje.

Ermelo: Gewelddadige overval
Maandagavond 11 mei stuit de politie op een zwaargewonde bejaarde man in zijn woning aan de Wethouder Rikkerslaan in Ermelo. De 89-jarige man is die avond niet op komen dagen bij zijn vrouw in het verpleeghuis en dat baarde haar zorgen. Het is onduidelijk wat er precies met de man is gebeurd, maar meerdere daders hebben hem zwaar mishandeld.

Overige zaken
IJmuiden: Overvallen snackbar
Vrijdag 9 januari, tegen 22.00 uur, wordt snackbar Royal overvallen. Zondag 1 februari, rond 20.30 uur, gebeurt dit voor een tweede keer. Dinsdag 7 april heeft Opsporing Verzocht al aandacht aan de overvallen besteed. Hierop zijn meerdere heel bruikbare tips binnengekomen en er zijn namen genoemd. Daardoor zijn er nu bruikbare aanwijzingen over de plek waar de daders wonen.

Bakel: Gewapende woningoverval
In het Brabantse Bakel worden een vader, moeder en zoon met zijn vriendin woensdagavond 29 april in hun woning aan de Bolle Akker overvallen. De politie gaat ervan uit dat de daders meerdere overvallen op hun geweten hebben.

Oldenzaal: Moord Diana Winkel
Vrijdag 24 oktober 2008 werd het levenloze lichaam van 47-jarige Diana Winkel aangetroffen in haar woning aan de Hengelosestraat in Oldenzaal. Opsporing Verzocht besteedde hier op 25 november vorig jaar aandacht aan. Het rechercheteam heeft inmiddels veel getuigen gesproken en sporen aangetroffen. Omdat de zaak toch nog niet is opgelost wordt er nu een beloning uitgeloofd, en een nieuwe getuigenoproep gedaan.