Vakcentrales woedend over stopzetten deeltijd-ww

23/06/2009 02:06

FNV Vakcentrale

De Vakcentrales FNV, CNV en MHP zijn woedend dat minister Donner plotseling de regeling voor deeltijd-ww stop zet. "Dit is de mensen onnodig de stuipen op het lijf jagen. Alsof de crisis de mensen al niet genoeg treft.", aldus FNV-bestuurder Wilna Wind. "Deze regeling maakt het verschil tussen werken of ontslag. Die gooi je niet zomaar het raam uit."

De werknemersorganisaties zetten in op een verlenging van de regeling met terugwerkende kracht, zodat geen werknemer teveel op straat komt te staan. Wind: "Samen met de werkgeversorganisaties VNO-NCW, MKB en LTO hebben de vakcentrales in de Stichting van de Arbeid onderzoek laten doen en daaruit blijkt dat de regeling voor deeltijd-ww doet waarvoor hij bedoeld is. Duizenden banen zijn behouden gebleven door deze regeling. De regeling nu stopzetten is contraproductief."

Bovendien zou er wat betreft de vakcentrales nu een regeling moeten komen zonder deadline. Wind: "In andere Europese landen bestaat een structurele regeling voor deeltijd-ww waarover niet steeds opnieuw geruzied hoeft te worden met de minister. Dat lijkt ons voor de mensen in de bedrijven een stuk beter."

Het onderzoek van de sociale partners naar de regeling voor deeltijd-ww is bijna afgerond en zal zo snel mogelijk openbaar worden gemaakt.





http://www.fnv.nl