Uitreiking Zilveren Haring 2009 aan FC Twente selectie

23/06/2009 02:05

Menzis zorg en inkomen

Op dinsdagavond 23 juni rond 20.15 uur wordt de Zilveren Haring 2009 uitgereikt op Landgoed de Wilmersberg aan de selectiespelers en trainer Steve McClaren van de Twentse eredivisieclub. De spelers zijn nu in de gelegenheid, tijdens een trainingskamp op De Wilmersberg, om deze prijs in ontvangst te nemen uit handen van Bram Hulshof voorzitter van het Comité Twentse Haring Primeur, in aanwezigheid van Jan Westendorp, burgemeester van de gemeente Losser.

Tijdens de Twentse Haring Primeur op Landgoed De Wilmersberg in De Lutte, op dinsdag 9 juni jl. ontvingen de heren Ten Hag en Oude Vrielink van het FC Twente Bestuur, bij afwezigheid van de spelers, de vijfde Zilveren Haring uit handen van mevrouw dr. Jet Bussemaker, staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De selectiespelers waren toen niet in Twente, wegens een terecht welverdiende vakantie, om deze prijs toen persoonlijk in ontvangst te nemen. Dit wordt nu, twee weken later, alsnog goed gemaakt.

Het Comité Twentse Haring Primeur besloot FC Twente deze waarderingsprijs uit te reiken, voor haar positieve invloed op het imago van Twente! De overwegingen van het Comité Twentse Haring Primeur

De nationale en internationale sportwereld, en iedereen in Nederland, hebben kunnen ervaren waar de regio Twente toe in staat is dankzij de geweldige prestaties van FC Twente.

Het eerste elftal van FC Twente heeft Nederland laten zien wat de nuchtere en sportieve Twentse mentaliteit kan teweegbrengen. De ambassadeurs van onze regio - spelers, vrijwilligers, medewerkers, management en bestuur van FC Twente - hebben allen met hun nimmer aflatende inzet, vooral tijdens het afgelopen voetbalseizoen, bewezen dat in Twente alles mogelijk en bereikbaar is.

Het eerste elftal bereikte dit seizoen de tweede plaats in de eredivisie onder leiding van Steve McClaren en plaatste zich daarmee tevens voor de voorronde van de Champions League.

Overduidelijk is dat de geweldige prestaties van FC Twente tijdens het afgelopen seizoen

het imago van Twente meer dan positief hebben beïnvloed.

Eerdere winnaars Zilveren Haring

In 2005 was mevrouw J.M.G. Schreijer-Pierik de eerste die als waardering voor haar voortdurende positieve inzet voor Twente de Zilveren Haring in ontvangst mocht nemen. Het jaar daarna ontving cabaretier Herman Finkers deze prijs. In 2007 viel topwetenschapper prof. dr. ing. Dave H.A. Blank deze eer te beurt. De meeste recente ontvanger was Coulisse BV uit Enter, waarvan de directie in 2008 de Zilveren Haring uitgereikt kreeg door de heer A. Hulshof, voorzitter van het Comité Twentse Haring Primeur.