23 juni 2009 Persberi cht Ahold kondigt inkoop schuldpapier ("notes") aan

Amsterdam ­ Ahold heeft vandaag een aanbod aangekondigd tot het terugkopen van schuldpapier ("notes"), met als doel het verlagen van de nettorentelast en schulden. Dochter Ahold Finance USA biedt aan alle uitstaande en in juli 2010 aflopende 8,25% Guaranteed Senior Notes ($ 690 miljoen) terug te kopen. De inkoop wordt gefinancierd uit bestaande liquide middelen.

De biedprijs bedraagt $ 1.053,75 per $ 1.000 hoofdsom aan aangeboden en voor terugkoop aanvaarde notes. Het bod loopt af op 1 juli 2009 om 17:00 uur Eastern Daylight Time (EDT), tenzij de termijn wordt verlengd. De betaaldatum voor de ingekochte notes is 2 juli 2009. Behalve uit de biedprijs, bestaat de betaling uit opgebouwde en nog niet betaalde rente sinds de laatste rentebetaaldatum tot en met 1 juli 2009.

De voorwaarden van het aanbod zijn beschikbaar op onze website via http://www.ahold.com/en/investors(Engelstalig) of via Global Bondholder Services Corporation, het Amerikaanse administratiekantoor, op 00 1 212 430 3774 (ook voor vragen met betrekking tot het aanbieden van de notes).

Voorzover dit Nederlandse persbericht afwijkt van de oorspronkelijke Engelse versie, prevaleert laatstgenoemde.

Goldman, Sachs & Co: 00 1 800 828 3182 (voor vragen over het aanbod) Ahold persvoorlichting: 020 509 5291

Waarschuwing
Dit persbericht omvat toekomstgerichte uitspraken die niet verwijzen naar historische feiten maar naar verwachtingen gebaseerd op de huidige gezichts- en uitgangspunten van het management en die onderhevig zijn aan bekende en onbekende risico's en onzekerheden waardoor daadwerkelijke resultaten wezenlijk kunnen verschillen van die tot uitdrukking gebracht in zulke uitspraken. Deze uitspraken omvatten, maar zijn niet beperkt tot, uitspraken over de timing, het succes en de gevolgen van het aanbod en uitspraken over de verwachting dat liquide middelen zullen worden aangewend om de uitstaande notes terug te kopen. Deze toekomstgerichte uitspraken zijn onderhevig aan risico's, onzekerheden en andere factoren waardoor de werkelijke resultaten, uitvoering of gebeurtenissen aanmerkelijk kunnen verschillen van de toekomstige resultaten welke tot uitdrukking zijn gebracht in de toekomstgerichte uitspraken. Veel van deze risico's en onzekerheden hebben betrekking op factoren die voor Ahold niet beheersbaar en ook niet nauwkeurig voorspelbaar zijn, zoals de vervulling van de voorwaarden van het aanbod en de timing daarvan, wijzigingen in de condities van de markten voor effecten, in het bijzonder de markt voor schuldpapier, en andere factoren zoals genoemd in Aholds openbare berichten. Lezers wordt geadviseerd behoedzaam om te gaan met deze toekomstgerichte uitspraken, die uitsluitend geacht worden te zijn gedaan per de datum van dit persbericht. Noch Koninklijke Ahold N.V. - dat is Aholds statutaire naam - noch Ahold Finance USA, LLC neemt, tenzij daartoe gehouden ingevolge het effectenrecht, de verplichting op zich om enige verandering in openbare informatie of een toekomstgerichte uitspraak vervat in dit bericht te publiceren naar aanleiding van gebeurtenissen of omstandigheden die zich voordoen na de datum van dit persbericht. Ahold, Ahold Finance USA, LLC, de transactiemanagers, het administratiekantoor, de bewaarder van het schuldpapier en aan alle voornoemde personen gelieerde personen doen geen aanbevelingen in verband met het aanbod.

Overige beperkingen
Dit persbericht is noch een aanbod, noch een uitnodiging tot aankoop van de notes (8,25%, looptijd tot 2010). Dit persbericht is ook geen verzoek tot het accepteren van het aanbod tot het terugkopen van deze notes. Ahold Finance USA, LLC doet het

2009 010 Pagina 1/2 www.ahold.com





23 juni 2009 Persbericht - vervolg bod alleen onder de voorwaarden zoals verwoord in het "Offer to Purchase" en de "Letter of Transmittal", die uitsluitend verkrijgbaar zijn in de Engelse taal .

Pagina 2/2 www.ahold.com






---- --