Ingezonden persbericht


DC09-189 23 juni 2009

BT BREIDT GLOBAL MEDIA NETWORK UIT NAAR NEDERLAND

Real-time overdracht van data en video van hoge kwaliteit tussen Nederland en populaire mediahubs wereldwijd

BT breidt zijn wereldwijde medianetwerk (Global Media Network, GMN) uit naar het Media Park in Hilversum, het hart van de Nederlandse omroepindustrie. Door de uitbreiding wordt real-time uitwisseling van data en video van hoge kwaliteit mogelijk tussen Nederland en populaire mediahubs overal ter wereld. Hiermee levert BT een hoogwaardig en concurrerend alternatief voor buitenlandse verbindingen via satelliet of huurlijnen. De dienstverlening is naar verwachting vanaf september dit jaar gereed voor gebruik. BT's netwerkuitbreiding is vandaag aangekondigd op het Mediapark Jaarcongres en sluit aan op de 'Dutch Media Hub', een branchebreed initiatief geleid door iMMovator, een netwerkorganisatie voor de crossmediasector die zich richt op innovatie en economische groei. Bas Burger, CEO BT Benelux: "De uitbreiding van ons Global Media Network naar Nederland is een goed voorbeeld van onze betrokkenheid bij de Nederlandse mediasector, vooral in deze economisch uitdagende tijden. Ons netwerk voorziet in veilige toegang tot 's werelds belangrijkste mediacentra, waaronder Londen, Parijs, Los Angeles, New York, New Delhi, Sydney en Singapore. Het veilig en snel kunnen delen van televisiecontent zal zich vertalen in extra bedrijvigheid in en om Hilversum." Ton van Mil, managing director iMMovator: "Wij zien innovatie als de belangrijkste stimulans voor economische groei. We zijn dan ook zeer ingenomen met dit nieuws, omdat toegang tot het Global Media Network het Dutch Media Hub initiatief versterkt, wereldwijde connectiviteit levert en Nederlandse bedrijven stimuleert om international actief te zijn. Het sluit daarmee naadloos aan op ons streven om de Nederlandse crossmediasector te versterken." Het medianetwerk van BT omspant meer dan zeventig locaties, verspreid over tien landen en is gebaseerd op multi-protocol label switching (MPLS) netwerktechnologie. De volledig redundante architectuur biedt optimale beschikbaarheid voor televisie- en productiedistributeurs en ondersteunt de transitie van videotapes naar digitale bestanden die momenteel in de mediasector gaande is, door de uitwisseling van grote hoeveelheden data mogelijk te maken. BT heeft aanzienlijke expertise opgebouwd in de omroepsector. Het ontwikkelde een geavanceerd digitaal netwerk, plus diverse mediatoepassingen en diensten voor de wereldwijde distributie en het beheer van mediacontent. Einde

Over BT
BT is een van 's werelds grootste leveranciers van communicatieoplossingen en -diensten en is actief in meer dan 170 landen. De kernactiviteiten van BT omvatten de wereldwijde levering van netwerkgebaseerde IT-diensten; lokale, nationale en internationale telecommunicatiediensten aan onze klanten voor thuisgebruik, op kantoor en onderweg; producten en diensten op het gebied van breedband en internet, alsook convergente vast/mobiele producten en diensten. BT is actief met vier divisies: BT Global Services, Openreach, BT Retail en BT Wholesale.

In het boekjaar 2008-'09, dat eindigde op 31 maart 2009, behaalde BT Group een omzet van 21.390 miljoen Britse pond.

British Telecommunications plc (BT) is een volledige dochteronderneming van BT Group plc waarin vrijwel alle bedrijfsonderdelen en activa van BT Group zijn verzameld. BT Group plc is genoteerd aan de effectenbeurzen van Londen en New York.

Bezoek voor meer informatie over BT: http://www.bt.com/aboutbt.

Beeldmateriaal van BT is te downloaden op: http://imagelibrary.btplc.com.