Gemeente Delft

Warmtebedrijf Eneco Delft officieel opgericht

Maandag 22 juni is in aanwezigheid van minister mevrouw J.M. Cramer officieel het Warmtebedrijf Eneco Delft opgericht. De deelnemende partijen ondertekenden die middag in de Van der Mandelezaal in het Stedelijk Museum Het Prinsenhof de samenwerkingsovereenkomst.

Minister Cramer: "Delft laat zien dat er al veel mogelijk is met het benutten van warmte. Warmteprojecten kunnen echter alleen van de grond komen als alle lokale en regionale partijen samenwerken. De gemeente Delft is deze uitdaging aangegaan en heeft samenwerking gezocht met verschillende stakeholders. Met de ondertekening van deze overeenkomst voor een nieuw warmtebedrijf zetten we weer een klein stapje in die noodzakelijke transitie naar een duurzame samenleving".

In het project Warmtebedrijf Eneco Delft werken de gemeenten Delft en Midden-Delfland samen met energieleverancier Eneco en de Delftse woningcorporaties DUWO, Woonbron en Vidomes.

Het Warmtebedrijf Eneco Delft gaat binnen enkele jaren duurzame energie leveren aan een groot aantal woningen en bedrijven in de gemeenten Delft en Midden-Delfland. Als eerste worden de energiezuinige woningen in Poptahof en Harnaschpolder op het warmtenet aangesloten.

Met het warmtebedrijf streven de oprichtingspartners ernaar om in gezamenlijkheid de uitstoot van CO2 in de toekomst verder terug te dringen. In eerste instantie gaat het om een totale CO2-reductie van ruim 20.000 ton per jaar. In de toekomst zal die reductie oplopen als ook onder andere geothermie (warmte uit diepe aardlagen) als energiebron gebruikt kan worden. Op die manier wordt hand in hand gewerkt aan de verbetering van het milieu.

Noot voor de redactie (