Ingezonden persbericht


Samsung Universal Print Driver maakt printerbeheer van bedrijven eenvoudiger

Delft, 23 juni 2009 ­ Samsung Electronics Co., Ltd., toonaangevend leverancier van consumentenelektronica en informatietechnologie introduceert de Universal Print Driver: één driver voor alle printapparatuur in de organisatie. Daarmee is het niet langer nodig om voor elke netwerkprinter een aparte driver te installeren. Samsung heeft de Universal Print Driver ontwikkeld om het beheer van de zakelijke printomgeving eenvoudiger te maken en het gebruik en beheer van apparaten in het printernetwerk te stroomlijnen.

"Het is voor bedrijven van elke omvang een grote uitdaging om de printomgeving en de daarmee samenhangende tijd en beheerkosten onder controle te krijgen", zegt Mildo Meijer, Director Printer Division Benelux, Samsung Electronics Benelux.

"Het huidige economische klimaat biedt bedrijven een uitgelezen kans om oplossingen in te voeren die het printernetwerk verbeteren. De Universal Print Driver gaat verspilling van tijd en geld tegen." Met de Universal Print Driver kunnen gebruikers op alle Samsung apparaten afdrukken zonder voor elke printer apart een driver te installeren. De driver is compatibel met alle printers en multifunctionals (MFP's) die gebruik maken van PCL en PostScript. Eén driver spreekt zo een brede reeks apparaten van verschillende fabrikanten aan. De intelligente detectiefunctie van de Universal Print Driver spoort compatibele apparaten in het netwerk automatisch op. Daarnaast kunnen printers handmatig worden toegevoegd. Het installeren en onderhouden van netwerkapparaten vergt hierdoor minder tijd en de daarmee samenhangende kosten gaan omlaag.

De intuïtieve interface van de Samsung Universal Print Driver zorgt, ongeacht het model of merk van de printer of multifunctional voor consistentie in gebruik. Printtaken worden gemakkelijk en minder tijdrovend. De printkosten dalen en de productiviteit van de werknemers stijgt. Met de Samsung Universal Print Driver kunnen gebruikers printers selecteren die ze regelmatig gebruiken. In één oogopslag kunnen ze de status van die printers controleren. Ze besparen tijd omdat de driver documenten naar de printer doorstuurt die op dat moment beschikbaar is. De Samsung Universal Print Driver zorgt voor een consistente printervaring, waardoor gebruikers minder vaak een beroep hoeven doen op de IT-helpdesk. Bedrijven hebben minder IT-personeel nodig en de kosten voor permanente ondersteuning van de printapparatuur zijn beter te beheren. De driver heeft een speciale koppeling waarmee Samsung supplies zoals cartridges zijn te bestellen. Indien de toner van een apparaat bijna op is, kan snel en gemakkelijk een nieuwe cartridge worden besteld. Het gevolg hiervan is dat de printer minder vaak buiten bedrijf is.

Zac Butcher, Director Digital Peripherals Consulting Service Europe bij InfoTrends zegt hierover: "Bij InfoTrends beschouwen we de ontwikkeling van een universele printerdriver als een belangrijke stap voor alle leveranciers die effectief willen inspelen op de behoeften van hun zakelijke klanten. De Universal Print Driver komt tegemoet aan de behoeften en uitdagingen van IT-afdelingen die veel verschillende drivers beheren. Universele printerdrivers kunnen een reële kostenbesparing opleveren, omdat de IT-processen voor printerbeheer worden verbeterd en minder helpdesksupport nodig is. Gebruikers profiteren hierbij van het efficiencyvoordeel."

De Samsung Universal Print Driver helpt kosten te beheersen met een koppeling naar de SyncThru(TM) Web Admin Service-oplossing van Samsung. Met deze service kunnen IT-managers hun complete printernetwerken op afstand configureren en beheren. Deze service maakt rapporten over het apparaatgebruik per medewerker of per groep waarmee de printerkosten beter beheerd worden.

De Samsung Universal Print Driver kan gratis worden gedownload onder 'Support & downloads' in het printergedeelte van www.samsung.com.

()

Samsung Electronics
Onder het motto 'The future is not to be predicted, but to be created' is Samsung Electronics uitgegroeid tot marktleider op vele gebieden. Variërend van monitoren en TV's tot mobiele telefoons en geheugenchips. Samsung is een van de snelst groeiende merken ter wereld. Bij het bedrijf werken 164.600 mensen in 179 vestigingen in 61 landen. In 2008 behaalde Samsung Electronics wereldwijd een totale omzet van US$ 96 miljard. Samsung Electronics Benelux is met een omzet van meer dan ¤ 1 miljard een van de weinige '1 billion euro companies' in de Benelux. Met vijf designcentra over de hele wereld laat Samsung zien dat consumentenelektronica om meer dan technologie draait. Samsung laat zich inspireren door de lifestyles van consumenten. Voor meer informatie over Samsung Electronics Benelux kunt u bellen naar 0900-SAMSUNG (¤ 0,10 p/m) of www.samsung.com/nl bezoeken.