Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam



---

Panel meting 15 :: Herontwikkeling Surinameplein

Juni 2009

22 juni 2009

In 2008 heeft stadsdeel De Baarsjes ingestemd met het ontwikkelingsplan van het Surinameplein. Stadsdeel de Baarsjes peilde de mening van het panel over de plannen voor het Surinameplein.

De resultaten van deze peiling worden meegenomen in het rapport van de stuurgroep Surinameplein waarover in het najaar (2009) een besluit wordt genomen door de deelraden van De Baarsjes en Oud Zuid en vervolgens door Burgemeester en Wethouders van de gemeente Amsterdam.

De peiling

251 panel deelnemers hebben in de periode van 1 tot en met 12 juni een vragenlijst over het Surinameplein ingevuld. Deze vragen hadden betrekking op de herontwikkeling van het plein en de mogelijheden om het plein aantrekkelijker te maken.

Supermarkt, horeca en plantsoenen

Velen ondervraagden gaven aan een supermarkt een aanwinst te vinden. Horeca en plantsoenen scoorden ook hoog. Een groot aantal ondervraagden gaf aan dat ondergronds parkeren, bredere fietspaden en het ondergronds brengen van gemotoriseerd verkeer het Surinameplein voor fietsers en voetgangers veiliger en gebruiksvriendelijker zouden maken. U kunt de volledige resultaten hiernaast downloaden.

Informatieavond 11 juni 2009

Bewoners die op de informatieavond waren op 11 juni 2009 kregen de zelfde vragenlijst voorgelegd als de deelnemers aan het digitale panel. 36 Ingevulde lijsten werden ingediend maar vier waren er niet volledig en werden daarom niet verwerkt. De resultaten weken niet veel af van die van het panel maar scoorden bijvoorbeeld bij plantsoenen aanmerkelijk hoger, namelijk 97%. U kunt de volledige resultaten hiernaast downloaden.

Grafiek uit rapportage herontwikkeling Surinameplein

De rapportages

Rapportage peiling herontwikkeling Surinameplein Rapportage peiling bewonersavond herontwikkeling Surinameplein

Zie het origineel