Politie Twente

Persberichten Politie Twente 23 juni 2009

Man aangehouden voor diefstal uit een woning Enschede
Maandag 22 juni heeft de politie een 19-jarige man uit Enschede aangehouden voor diefstal uit een woning in zijn woonplaats.

Op 17 juni jl. zijn er goederen uit een woning aan de Straatsburglaan weggenomen. De bewoonster heeft aangifte gedaan en op basis hiervan startte de politie een onderzoek. Naar aanleiding hiervan is maandag 22 juni een 19-jarige man aangehouden. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (09-071646)

Dief op heterdaad betrapt
Enschede
Aan het Hendrik Jan van Heekplein in Enschede is maandag 22 juni een man op heterdaad betrapt bij diefstal uit een winkel. Hij had diverse goederen in een geprepareerde tas bij zich. Het oplettende winkelpersoneel merkte dit op en alarmeerde de politie. De agenten hebben de man, 38 jaar en woonachtig in Ter Apel, aangehouden. Tijdens het fouilleren van de 38-jarige man werden nog meer van diefstal afkomstige goederen ontdekt. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (09-074013)

Motoragent met de dood bedreigt Hengelo
Een motoragent van Politie Twente is maandagmiddag 22 juni verbaal met de dood bedreigd toen hij een auto aan de Willemstraat in Hengelo wilde controleren.

De bijrijder uit de auto stapte direct op de agent af en begon te schreeuwen en te tieren. Ondanks pogingen om de man tot rust te manen, stelde hij zich onophoudelijk agressief op. Twee passerende collega's van Politie Twente, die hun werk erop hadden zitten, schoten de motoragent te hulp en hebben de bijrijder meegenomen naar het bureau. De man, 41 jaar en woonachtig in Hengelo, is aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (09-074055)

Man tracht hennepkwekerij te ontmantelen Enschede
Een man uit Enschede is maandagavond 22 juni aangehouden, omdat hij bezig was een hennepkwekerij aan de Wooldriksweg in zijn woonplaats te ontmantelen. De man laadde de restanten van de kwekerij in een aanhangwagen. In de woning vond de politie meerdere goederen die afkomstig waren van de kwekerij.

De Enschedeër, 23 jaar, is aangehouden en proces-verbaal zal tegen hem worden opgemaakt. De hennepplanten, naar schatting 150 stuks, en alle apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. (09-074080)

Man rijdt op gestolen bromfiets Enschede
De politie heeft maandag 22 juni op de Palembangstraat in Enschede een 39-jarige man aangehouden, omdat hij op een gestolen bromfiets reed. De bromfiets was op 28 mei jl. gestolen aan de Gronausestraat in Enschede. De man uit Enschede is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De bromfiets gaat terug naar de rechtmatige eigenaar. (09-063071)

Twee jongens aangehouden voor aftappen benzine Enschede
Dinsdag 23 juni kreeg de politie melding dat twee jongens aan de Gaffelhoek in Enschede brandstof uit een auto tapten. Agenten zagen de twee knapen op de Haarspithoek in Enschede rijden. In hun auto werd een gevulde jerrycan en een rubberen slang gevonden. Beide personen, 17 en 20 jaar uit Enschede, zijn aangehouden en ingesloten. (09-074155)

Aanrijding tussen snorfietser en fietsster Oldenzaal
Maandag 22 juni rond 08.15 uur heeft op het kruispunt Spoorstraat en Lyceumstraat een aanrijding plaatsgevonden tussen een snorfietser en een fietsster. Een 15-jarig meisje uit Oldenzaal fietste over de Spoorstraat en wilde op genoemd kruispunt linksaf slaan. Hierbij verleende zij geen voorrang aan de tegemoetkomende jongen op de snorfiets. De jongen, 15 jaar uit De Lutte, is met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis en heeft een gekneusde voet aan de aanrijding overgehouden. (09-073668)

Motorrijder raakt gewond bij aanrijding Enschede
Op het kruispunt Haaksbergerstraat en Vlasstraat in Enschede heeft maandag 22 juni rond 21.05 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen een motorrijder en een automobilist. De automobilist, een 55-jarige man uit Enschede, verleende geen voorrang aan een 29-jarige motorrijder op genoemd kruispunt. Om een aanrijding te voorkomen, moest de motorrijder uit Enschede hard remmen. Desondanks ging hij onderuit en viel tegen de auto aan. De motorbestuurder is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. (09-074118)

Schoolinbraak: derde persoon aangehouden Enschede
Een 17-jarige jongen uit Enschede is maandag 22 juni aangehouden, omdat hij ervan verdacht wordt betrokken te zijn geweest bij een inbraak in een school aan de Blekerstraat in zijn woonplaats op 18 juni jl. Tijdens de inbraak op die bewuste dag heeft de politie twee mannen, 18 en 30 jaar oud en beide uit Enschede, op heterdaad betrapt. De 17-jarige jongen is de derde op rij die is aangehouden. Hij is in verzekering gesteld.

De politie onderzoekt of de drie knapen meerdere diefstallen op hun geweten hebben. Bij de twee mannen, die vorige week zijn aangehouden, heeft de politie een witte, crème kleurige beamer aangetroffen van het merk Sharp. Het is onbekend waar deze vandaan komt. De politie wil graag in contact komen met mensen die hierover nadere informatie kunnen verschaffen. Dat kan via het algemene telefoonnummer van Politie Twente, afdeling Enschede, 0900-8844. (09-072300)

Waar is de witte Volkswagen Caddy? Omgeving Rijssen-Holten
Politie Twente heeft 18 juni jl. een persbericht verstuurd over twee Poolse mannen die zijn aangehouden wegens fietsendiefstal. De twee zitten momenteel nog steeds vast en het vermoeden bestaat dat zij bij meerdere inbraken betrokken zijn geweest. De Poolse mannen zijn in het bezit van een witte Volkswagen Caddy. In het kader van het onderzoek naar de twee mannen wil de politie graag in contact komen met mensen die weten waar dit bestelbusje thuissoort. Tips kunnen worden doorgebeld naar Politie Twente, afdeling Rijssen-Holten, via het algemene nummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Persbericht 18 juni 2009

Twee Poolse mannen aangehouden na fietsendiefstal Holten
Twee 27-jarige mannen uit Polen werden woensdagavond 17 juni aangehouden, omdat de twee even daarvoor een fiets hadden gestolen in Holten.

Woensdagavond 17 juni omstreeks 23.50 uur kreeg de politie melding dat twee mannen zich verdacht ophielden achter een garage aan de Vianenweg in Holten. Tegelijk kreeg de politie melding dat er even daarvoor een fiets was gestolen aan de Landsmanweg in Holten. De politie trof het tweetal aan met de gestolen fiets. De twee 27-jarige Poolse mannen werden aangehouden. Beide mannen zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De eigenaar van de fiets heeft zijn fiets terug gekregen. (09-071835)

tel.: 053-4555588


---- --